Invenţie genială: Poţi afla în 15 secunde dacă ai coronavirus sau nu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparatul la care lucrează americanii poate accelera revenirea vieţii la normal
Aparatul la care lucrează americanii poate accelera revenirea vieţii la normal

Cercetătorii din Universitatea din Ohio pregătesc lansarea unui dispozitiv, de mărimea unui aparat de etilotest, folosit pentru a stabili alcoolemia, care poate schimba radical situaţia, în lupta cu noul coronavirus.

COVID-19 n-are, deocamdată, un vaccin sau un tratament, însă, în curând, poate avea un mijloc de testare, folosit în aeroporturi sau la intrarea în locuri aglomerate, care să-i depisteze pe cei bolnavi, în doar câteva secunde.

Mai precis, în 15 secunde. Asta susţin cercetătorii din Universitatea din Ohio, care au inventat un aparat care, pe înţelesul tuturor, funcţionează după modelul unui etilotest. Doar că, dacă acest aparat folosit de poliţie, stabileşte alcoolemia, dispozitivul inventat de americani va oferi rezultatul testului COVID-19, în 15 secunde.

Primele semne ale aparatului numit „Breathalyzer“ sunt foarte bune şi, având în vedere că producerea lui la scară largă implică nişte costuri mici, cercetătorii sunt optimişti că, dacă va primi undă verde, va putea ajunge peste tot în lume, în scurt timp.

Pentru a afla dacă are coronavirus sau nu, un individ va sufla în tubul din aparat, iar rezultatul va apărea pe ecran în 15 secunde.

Aparat
Aparat
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite