Interpolul este pregătit să participe la acţiunile de căutare a fetelor răpite de Boko Haram

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul general al Interpolului. FOTO: Interpol.int
Secretarul general al Interpolului. FOTO: Interpol.int

Interpolul, organizaţie internaţională de cooperare a forţelor de poliţie, a anunţat vineri că este pregătită să ofere tot ajutorul necesar, dacă îi este cerută, în cazul găsirii celor peste 200 de fete răpite dintr-un oraş nigerian de grupul extremist Boko Haram, potrivit agenţiei Reuters.

Secretarul general al Interpolului, Ronald K. Noble, a trimis o scrisoare preşedintelui nigerian Goodluck Jonathan pentru a-i oferi sprijinul său.

„Gândurile noastre sunt îndreptate înspre victimele acestei răpiri şi ale apropiaţilor, în acest moment dificil, iar Interpolul este pregătit să furnizeze toată asistenţa necesară care-i poate fi solicitată de autorităţile nigeriene”, a precizat Noble în comunicatul publicat pe site-ul instituţiei pe care o dirijează.

În urmă cu trei săptămâni, grupul islamist Boko Haram a răpit dintr-un internat al unei şcoli din oraşul Chibok, regiunea Borno, 200 de fete cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani. Membrii formaţiunii au ameninţat că intenţionează să vândă fetele ca sclave..

Duminică noapte, alte 11 fete au fost răpite din două sate din Nigeria, acţiuni care au determinat comunitatea internaţională să reacţioneze şi mai puternic.

Statele Unite ale Americii au anunţat că vor trimite mai multe trupe de securitate în Nigeria pentru a lua parte la operaţiunile de căutare ale celor 200 de fete răpite. Preşedintele american, Barack Obama, a caracterizat grupul Boko Haram ca fiind „una dintre cele mai cumplite organizaţii teroriste”.

La rândul său, Marea Britanie şi-a arătat sprijinul pentru acţiunile de căutare a fetelor răpite şi a anunţat că va trimite mai mulţi consilieri guvernamentali, care vor lucra alături de autorităţile nigeriene. De asemenea, ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a oferit asigurări autorităţilor nigeriene că o echipă militară se va implica în acţiunile de căutare a celor 200 de tinere.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite