India este ţara turismului sexual, unde soţiile sunt închiriate pentru câteva săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă din India a povestit autorităţilor despre faţa nevăzută a ţării, unde traficul de carne vie transformă tinerele femei în soţii cumpărate pentru perioade determinate, în timp ce rudele sunt răsplătite în bani.

În timp ce „contractele de căsătorie” pe termen scurt  sunt ilegale în India şi interzise de Islam, activiştii pentru drepturile femeilor atrag atenţia că această practică a căpătat o amploare impresionantă în partea de sud a ţării, potrivit publicaţiei „The Telegraph”.

Oraşul Hyderabad, în sudul Indiei, este preferat de străinii bogaţi, rezidenţii prosperi şi preoţii musulmani desemnaţi de guvern, care profită de sărăcia familiilor musulmane pentru a se bucura de fete pe o perioadă limitată, tinerele fiind „închiriate” de obicei câteva săptămâni.

NausheenTobassum, victima în vârstă de 17 ani care a povestit autorităţilor prin ce a trecut, a fugit de acasă luna trecută, după ce părinţii au forţat-o să se căsătorească cu un bărbat din Sudan. Prosperul sudanez, care este mai în vârstă decât tatăl fetei, a plătit aproximativ 1.400 de euro pentru a căpăta o soţie timp de patru săptămâni.

Nausheen a povestit cum a fost dusă la un hotel de o mătuşă, unde se mai aflau trei fete. Acestea au fost prezentate unui dirctor al unei companii petroliere din Sudan. „Mirele”, Usama Ibrahim Mohammed, de 44 de ani, s-a mai căsătorit în trecut cu două fete, dus-o pe Nausheen acasă pentru a fi pregătită de nuntă.

Mătuşa fetei a primit 100.000 de rupii (aproximativ 1.400 de euro), din care 70.000 de rupii a dat părinţilor, 5.000 de rupii i-a acordat unui quazi – preot musulman, alte 5.000 de rupii unui translator de limba urdu, iar restul de 20.000 de rupii le-a păstrat pentru sine. Certificatul de căsătorie preciza data divorţului, care coincidea cu perioada în care se încheia vacanţa în India a soţului din Sudan.

Următoarea zi în care a venit la casa unde locuia tânăra, i-a cerut să întreţină relaţii sexuale cu acesta, însă fata a refuzat. Este o tânără fată, iar mirele este mai vârstnic decât tatăl ei”, a declarat inspectorul Kumar pentru „The Telegraph”.

Ulterior, fata a fost ameninţată de părinţii săi că va fi pedepsită sever în cazul în care nu va respecta dorinţele străinului. Însă tânăra a decis să fugă de acasă şi a fost găsită de o patrulă de poliţie.

Autoriţăţile i-au arestat pe sudanez, pe mătuşa fetei şi preotul musulman care a oficializat ceremonia de căsătorie. De asemenea, a fost emis un mandat de arestare pe numele părinţilor fetei. Cei doi sunt căutaţi de poliţie pentru că au încercat să căsătorească un minor, împotriva legii din India, după ce au modificat actele de naştere ale fetei, astfel încât fata să aibă 24 de ani, nu 17.

Inspectorul Kumar a admis că există numeroase poveşti asemănătoare cu acea trăită de Nausheen, existând zeci de contracte de căsătorie pe termen scurt în Hyderabad. Străinii preferă căsătoria, întrucât prostituţia este interzisă de Islam.

Familiile sărace acceptă contractele de căsătorie deoarece au multe fete şi nu îşi permit să plătească pentru toate nunţile. Aşadar se angajează într-o serie de contracte de căsătorie de câte o lună şi obţin suficienţi bani pentru a-şi finanţa adevărata căsătorie.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri