India: 6 bărbaţi au fost condamnaţi în cazul răpirii, violării şi uciderii unei fetiţe de 8 ani. Procurorii vor face apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tribunal din India a condamnat, luni, trei bărbaţi la închisoare pe viaţă pentru răpirea, violarea şi uciderea unei fetiţe musulmane în vârstă de 8 ani anul trecut, în Kashmir. Alţi trei bărbaţi au primit câte 5 ani de închisoare pentru distrugere de probe, relatează CNN.

Procurorul special Santokh Singh a declarat, în faţa clădirii tribunalului din Pathankot, statul Punjab, că va face apel atât în ceea ce priveşte sentinţele celor condamnaţi, cât şi în cazul achitării unui alt bărbat, căruia tribunalul i-a acordat prezumţia de nevinovăţie.

Un alt bărbat acuzat în acest caz este judecat în calitate de minor într-un proces separat.

Procurorul de stat J.K. Chopra a spus că autorităţile au cerut pedeapsa cu moartea pentru trei dintre condamnaţi, potrivit Washington Post.

Printre autori se află un fost funcţionar guvernamental şi un poliţist. 

Victima - care făcea parte din comunitate mulsulmană nomadă Bakarwal şi a cărei identitate e protejată de legile indiene – a fost răpită de pe un câmp din oraşul Kathua (Jammu, majoritar hindusă), unde se afla singură, având grijă de cai.

Bărbaţii condamnaţi, hinduşi, au ţinut victima închisă într-un templu hindus timp de cinci zile – au drogat-o şi au violat-o în mod repetat, apoi au strangulat-o şi i-au zdrobit capul cu o piatră. Corpul ei a fost descoperit într-o pădure din apropiere.

Arestarea bărbaţilor a inflamat tensiunile religioase puternice din zonă. Procurorii i-au acuzat pe aceştia că au plănuit răpirea în scopul de a stârni panică în rândurile musulmanilor, în majoritate nomazi, ca să-i determine să părăsească zona.

După formularea acuzaţiilor, o grupare naţionalistă de extremă dreaptă, căreia i s-au alăturat localnici susţinători ai partidului Bharatiya Janata Party (BJP) al premierului Narendra Modi,a iniţiat proteste, pe motiv că anchetatorii nu sunt imparţiali; ei au solicitat deschiderea unei anchete separate.

       

Doi dintre miniştrii BJP ai guvernelor, între timp prăbuşite, ale regiunilor Jammu şi Kashmir, care au participat la protestele de susţinere a condamnaţilor, au fost forţaţi să demisioneze sub acuzaţii de interferenţă a politicului în justiţie şi discriminare religioasă.

Tocmai din motive de imparţialitate a sistemului judiciar, Curtea Supremă a dispus, în mai, la mutarea procesului în statul vecin Punjab. Familia victimei a primit ameninţări cu moartea.

Cazul face parte din  seria de violuri deosebit de brutale care determinat, în aprilie 2018, proteste masive în toată india; în 2012, mii de oameni au ieşit pe străzi în cazul studentei violate şi ucise la Delhi.

Reacţiile publice au contribuit decisiv la votarea unei legi care să permită condamnarea la moarte a celor acuzaţi de violuri asupra copiilor sub 12 ani.

Potrivit unui raport al Universităţii National Law din India, nouă persoane au fost condamnate la moarte de la introducerea legii.

Peste 100 de atacuri sexuale sunt raportate zilnic în India, multe cazuri trenând ani de zile. În 2016, 15.450 de agresiuni sexuale încă aşteptau trimiterea în instanţă, dintre ele doar 1.385 ajungând la o rezolvare.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite