Înapoi în Evul Mediu: avort interzis pentru o fetiţă de 10 ani, însărcinată după ce a fost violată de tatăl vitreg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţei i-a fost interzis avortul
Fetiţei i-a fost interzis avortul

În unele state unde legile privind avortul sunt foarte stricte, se poate ajunge la situaţii absurde şi dramatice. În Paraguay,  o fetiţă de 10 ani care a fost violată de tatăl vitreg nu poate face avort pentru că „viaţa ei nu este pusă în pericol“.

Pe 23 aprilie, o fetiţă de 10 ani a fost internată într-un spital din Paraguay. Ea se plângea de dureri de stomac, dar analizele au arătat că este însărcinată în 21 de săptămâni. După acest moment, mama sa a cerut autorităţilor să realizeze un avort. În Paraguay, avortul este interzis dacă viaţa mamei nu este pusă în pericol. De asemenea, doctorii şi autorităţile au aflat că fetiţa a fost violată de către tatăl său vitreg.

Doctorii au cerut, după aflarea veştii, să poată face avort. Cu toate acestea, în Paraguay nu contează dacă un copil a fost făcut ca urmare a incestului sau a violului. Guvernul a decis că viaţa copilei nu este pusă în pericol, iar ea ar trebui să nască.

Organizaţiile de lobby pentru avort contestă decizia guvernului paraguayan, pentru că fata are doar 31 de kilograme, iar o naştere ar putea duce la traume permanente pentru ea. „Nicio fată de 10 ani nu este pregătită să fie mamă. Va duce această traumă toată viaţa ei“, a spus  Paula Avila-Guillen, de la Centrul pentru Drepturi Reproductive pentru „The Daily Beast“.

„Nu cred că trebuie să fii doctor ca să înţelegi că un copil făcut după viol, de o fată de 10 ani este un lucru inuman“, a mai spus avocata.

În Paraguay, dacă un doctor realizează un avort fără acordul autorităţilor, poate ajunge în închisoare timp de doi ani. Aceeaşi pedeapsă este valabilă şi pentru mamă, dacă ea şi-a dat acordul. Potrivit Naţiunilor Unite, în Paraguay sunt realizate peste 30.000 de avorturi ilegale. America de Sud e continentul unde reglementările anti-avort sunt încă foarte stricte. În Chile, El Salvador, Honduras, Nicaragua sau Republica Dominicană avortul este interzis chiar dacă viaţa mamei este în pericol. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite