În Rusia, dacă protestezi, eşti amendat! Duma a aprobat o lege anti-manifestaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duma, Camera inferioară a parlamentului rus, a aprobat în cursul nopţii de marţi spre miercuri o lege care prevede amenzi considerabile pentru participanţii şi organizatorii acţiunilor de protest care încalcă legea privind manifestaţiile, transmite AFP.

În a doua lectură, 239 de deputaţi au votat în favoarea iniţiativei legislative, 207 împotrivă, iar unul s-a abţinut. Cea de-a treia lectură, şi ultima, a avut loc imediat după aceea şi a fost adoptată cu 241 de voturi pentru şi 147 împotrivă.

Ea urmează să fie adoptată de Camera superioară a parlamentului, Consiliul Federaţiei, şi apoi să fie ratificată de preşedintele rus, Vladimir Putin.

Propusă de partidul aflat la putere, Rusia Unită, legea prevede amenzi considerabile pentru participanţii şi organizatorii adunărilor neautorizate sau în caz de tulburare a ordinii publice în cursul manifestaţiilor ce au primit acordul autorităţilor, notează Agerpres.

Potrivit agenţiilor ruse de presă, proiectul prevede amenzi de până la 300.000 de ruble (7.300 de euro) pentru persoanele fizice, de până la 600.000 de ruble (14.500 de euro) pentru responsabilii oficiali şi de până la un milion de ruble (peste 25.000 de euro) pentru persoanele juridice.

Opoziţia parlamentară a denunţat acest proiect, susţinând că este vorba despre o încălcare flagrantă a Constituţiei ruse.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite