Imagini din satelit surprind iahturi de lux în apropierea vilei lui Kim Jong-un din staţiunea Wonsan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul Wonsan FOTO nknews.org
Complexul Wonsan FOTO nknews.org

Imagini satelitare surprind mişcări recente ale unor ambarcaţiuni de lux - folosite adesea de Kim Jong-un şi anturajul său - în apropiere de Wonsan, care consolidează teza potrivit căreia dictatorul nord-coreean se află în această staţiune balneară de pe coasta de est a ţării, potrivit unor experţi în Coreea de Nord, relatează Reuters.

Absenţa fără precedent a lui Kim Jong-un de la marcarea, la 15 aprilie, a 108 ani de la naşterea bunicului său, Kim Il-sung, fondatorul regimului stalinist, şi faptul că nu a apărut în public de atunci alimentează zvonuri cu privire la starea sănătăţii sale şi la întrebări despre locul în care se află.

Un site specializat în Coreea de Nord - NK PRO - a publicat imagini satelitare care surprind, susţine publicaţia, deplasări ale unor iahturi ce relevă prezenţa lui Kim Jong-un sau a anturajului său la Wonsan.

Alt site specializat în Coreea de Nord - 38 North, cu sediul în Statele Unite - a dezvăluit săptămâna trecută imagini satelitare care surprind ceea ce pare să fie trenul privat al dictatorului staţionat într-o gară rezervată uzului său personal, la complexul rezidenţial din Wonsan.

Oficiali din Coreea de Sud şi Statele Unite consideră că este plauzibil ca Kim Jong-u să se afle într-un sejur în această staţiune balneară - poate pentru a evita riscul unei contaminări cu noul coronavirus apărut în China şi şi-au exprimat îndoiala cu privire la dezvăluiri ale unor publicaţii care evocă grave probleme de sănătate ale dictatorului.

Presa oficială nord-coreeană nu mai scrie despre locul în care se află Kim Jong-un de la o reuniune pe care a prezidat-o la 11 aprilie.

Ele prezintă însă aproape zilnic mesaje transmise de către Kim Jong-un.

Imagini din satelit care prezint miscari langa vila lui Kim din Wonsan FOTO nknews.org

FOTO nknews.org

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite