Imagini din oraşul subteran al rachetelor: buncărul în care Iranul îşi ascunde proiectilele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În „oraşele subterane“ ale Iranului sunt suficiente arme pentru a porni un război, în caz că „duşmanii fac vreo greşeală“. Amir Ali Hajizadeh, comandant al Gardienilor Revoluţiei din Iran, divizia aerospaţială, a făcut publice imagini cu una dintre cele mai mari baze subterane ale ţării.

Intrarea în Code 7500, aflată în Khojir, Teheran, e ascunsă sub mai multe drumuri şerpuite aşezate în zona munţilor din provincie. „Dacă inamicii comit vreo eroare, rachetele vor erupe precum un vulcan din adâncurile pământului“, a declarat Hajizadeh. În imagini se observă că baza militară subterană e protejată de beton şi roci. Code 7500 a fost proiectată astfel încât să nu fie ţinta muniţiei care poate penetra buncărele, potrivit The Sun

Filmările apărute la televiziunea iraniană arată rachete balistice din sistemul Qiam-1, care acţionează pe o distanţă de aproape 650 de kilometri. Acolo, în subteran, se asamblează, după care sunt lansate.

Tunelurile bazei din Khojir

Imagine indisponibilă

Shahab, cunoscută drept „Steaua care împuşcă“, poate lansa chimicale explozive care să ajungă la peste 186 de mile, potrivit rapoartelor. Se zvoneşte că oficialii iranieni au procurat rachetele din Coreea de Nord, care le-au construit ca să alunge Statele Unite din Peninsula Coreea.

Garnizoana Lar e în vestul Iranului şi ascunde şi ea o intrare care dispare în munţi. E un tunel bine protejat, iar semnalul de la telefoane mobile e blocat pe o rază de mai mulţi kilometri împrejur. Centrul de rachete balistice Queshm se află pe coasta Iranului şi s-ar ascunde sub cinci straturi de beton.

Imagine indisponibilă
În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite