Human Rights Watch: Junta din Myanmar blochează ajutorul umanitar pentru milioane de refugiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Junta militară din Myanmar blochează accesul la ajutorul umanitar de care au nevoie cu disperare milioane de persoane strămutate şi de refugiaţi aflaţi în pericol în întreaga ţară, a acuzat Human Rights Watch (HRW).

Potrivit unui raport al organizaţiei publicat luni, junta şi forţele sale de securitate au impus noi restricţii de călătorie lucrătorilor umanitari, pe care i-au şi atacat, au blocat drumurile de acces şi convoaiele de ajutor, au distrus provizii nemilitare şi au închis serviciile de telecomunicaţii în ultimele luni.

„Generalii refuză în mod nemilos asistenţa salvatoare de vieţi oamenilor afectaţi de conflict de la preluarea puterii de către armată, aparent ca o formă de pedeapsă", a declarat Shayna Bauchner, cercetătoare pentru Asia la Human Rights Watch.

Armata din această ţară din Asia de Sud-Est a dat o lovitură de stat la 1 februarie şi a înlăturat-o pe şefa civilă a guvernului, Aung San Suu Kyi.

De atunci, oamenii din Myanmar Trăiesc  haos şi violenţă. Armata a lansat atacuri brutale şi raiduri asupra protestatarilor şi civililor din întreaga ţară pentru a opri activităţile împotriva loviturii de stat.

HRW a declarat că lovitura de stat a provocat strămutarea a peste 284.000 de persoane şi aproximativ 22.000 de refugiaţi au fugit în India şi Thailanda.

Potrivit grupului de apărare a drepturilor Asociaţiei de asistenţă pentru deţinuţii politici, care documentează crimele şi încălcările drepturilor omului, cel puţin 1.300 de persoane au fost ucise şi peste 10.000 de persoane au fost arestate de la lovitura de stat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite