Hezbollah susține că UAV-urile sale au lovit rampele de lansare ale apărării aeriene Iron Dome

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit portalului de știri Lebanon 24, în zonele de frontieră ale Galileii Superioare s-au auzit mai multe explozii, la locurile în care au căzut dronele kamikaze.

Atac Hezbollah în Israel. Foto: Profimedia
Atac Hezbollah în Israel. Foto: Profimedia

Vehicule aeriene fără pilot lansate de miliția șiită Hezbollah din sudul Libanului au ajuns la locurile ce găzduiesc apărarea antiaeriană și antirachetă din nordul Israelului, a relatat Hezbollah pe canalul său de Telegram.

Unitățile de rezistență islamică au folosit drone de luptă pentru a lovi mai multe locuri de lansare a rachetelor de interceptare ale apărării aeriene Iron Dome din apropierea așezării Tell Naam din Galileea Superioară”, se arată în text. „O lovitură precisă a fost înregistrată asupra țintelor militare”.

Potrivit portalului de știri Lebanon 24 , în zonele de frontieră ale Galileii Superioare s-au auzit mai multe explozii la locurile în care au căzut drone kamikaze. De data aceasta, sirenele raidului aerian nu s-au auzit din așezările israeliene.

Pe 19 decembrie anul trecut, luptătorii șiiți au avariat două locuri de lansare a rachetelor de interceptare ale apărării aeriene Iron Dome din apropierea așezării evreiești Capri. S-a deschis focul de artilerie asupra lor.

Pe 11 martie, Hezbollah a folosit patru drone kamikaze pentru a lovi centrele de comandă ale apărării aeriene și antirachetă israeliene din Înălțimile Golan.

Pe 24 martie, rachetele ghidate au lovit instalațiile de apărare antirachetă din zona fortificată Snir din Golan. Luptătorii șiiți au efectuat atacurile ca răspuns la atacurile aeriene israeliene asupra orașului Baalbek din estul libanez și a bazelor lor militare din Valea Bekaa. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite