Hamas pune condiții pentru a permite plecările din Gaza

0
Publicat:

Gruparea islamistă Hamas pune condiţii pentru a permite plecările din Fâşia Gaza, a comunicat luni Departamentul de Stat al SUA prin purtătorul de cuvânt Matthew Miller, citat de Reuters.

Militanți Hamas FOTO EPA EFE
Militanți Hamas FOTO EPA EFE

„La fel cum credem că (Hamas) ar trebui să elibereze toţi ostaticii pe care îi deţin, credem că ar trebui (...) să îi lase să plece pe cetăţenii americani şi pe alţi cetăţeni străini, care sunt practic obligaţi să rămână în Gaza împotriva voinţei lor, deoarece Hamas nu îşi respectă răspunderea de a acţiona pe partea sa a punctului de trecere de la Rafah", la frontiera cu Egiptul, a declarat Miller presei.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane a mai afirmat că duminică au intrat în Fâşia Gaza încă 45 de camioane cu ajutoare, totalul ajungând astfel la 150, şi se înregistrează progrese în livrarea combustibililor, vitali pentru populaţia palestiniană din teritoriul controlat de gruparea islamistă Hamas.

El a adăugat că la sfârşitul săptămânii trecute Statele Unite au prezentat Israelului o poziţie clară: comunicaţiile în Gaza trebuie restabilite.

Serviciile de telefonie şi internet s-au reluat parţial luni, după mai mult de o zi de întrerupere care a îngreunat mult operaţiunile de salvare, în timp ce Israelul continua să lovească obiective ale Hamas.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite