Hackerii ruși se alătură războiului din Israel: site-ul Guvernului și ale mass-mediei, atacate de Killnet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe organizații israeliene au ajuns să fie ținta hacktiviștilor, inclusiv a bandelor cibernetice, cum ar fi infamul Killnet, un grup de hackeri rusești, în urma atacurilor mortale ale militanților Hamas.

Rușii, în spatele atacurilor cibernetice ale site-urilor oficiale israeliene FOTO Shutterstock
Rușii, în spatele atacurilor cibernetice ale site-urilor oficiale israeliene FOTO Shutterstock

Luptele dintre Hamas și forțele Forțelor de Apărare Israeliene continuă, iar acum li s-au alăturat și războinicii cibernetici, notează cybernews.com.

Duminică seara, oamenilor din întreaga lume le-a fost imposibil să acceseze site-ul web gov.il, iar Killnet și-a asumat rapid întreaga responsabilitate pentru atacul asupra Telegram, o rețea de socializare.

„Guvernul israelian este responsabil pentru această vărsare de sânge. În 2022, ați susținut regimul terorist din Ucraina. Ați trădat Rusia. Astăzi, Killnet vă informează oficial despre asta! Toate sistemele guvernamentale ale Israelului vor fi supuse atacurilor noastre!” a transmis Killnet, pe site-ul piratat.

FOTO cybernews.com
FOTO cybernews.com

Pe Telegram, membrii aceleiași grupări au spus, mai târziu, că ei nu vizează cetățenii israelieni obișnuiți – ținta sa este „regimul” care „s-a vândut curvei NATO, același terorist principal, cu sloganul PACE și Apărare!”.

Grupul a adăugat: „Atrocitățiile pe care Hamas sau Israel le comit împotriva civililor sunt îngrozitoare! Excludem posibilitatea de a ataca infrastructura critică a ambelor părți!”

Anonymous Sudan, un alt grup hacktivist, suspectat că nu este nici anonim, nici sudanez, ci rus, s-a alăturat Hamas și Killnet, pe Telegram.

Grupul a atacat site-ul The Jerusalem Post, duminică. Institutul de presă a transmis pe X (cunoscut anterior ca Twitter): „The Jerusalem Post a fost vizat de multiple atacuri cibernetice în această dimineață, care au cauzat prăbușirea site-ului nostru. Ne vom întoarce în curând și vom continua să fim principala sursă de informații despre Operațiunea Swords of Iron și atacurile criminale ale Hamas”.

Sâmbătă, Anonymous Sudan a susținut că a vizat Iron Dome al Israelului, sistemul mobil de apărare aeriană al țării și a mai spus că a atacat aplicațiile Alert din Israel.

Un alt grup rus de hacking, Cyber Army of Russia, a efectuat un sondaj pentru a determina ce parte ar trebui să sprijine, duminică seara.

Lupta dintre hackeri

Hacktiviștii pro-israelieni sunt și ei activi. De exemplu, duminică după-amiază, site-ul oficial al Hamas a fost desființat – se presupune că de un grup de hackeri, numit India Cyber Force. Alte bande pro-israeliene includ SilenOne, Garuna Ops și Team UCC Ops.

În Pakistan, grupul care poartă numele „Team Insane PK” a spus că a spart o centrală hidroelectrică din Israel și că plănuia să publice date mai târziu.

Group-IB, o companie de securitate cibernetică cu sediul în Singapore, a declarat duminică, prin intermediul platformei Threat Intelligence, că diverse grupuri de actori amenințători au intrat în conflictul dintre Israel și Hamas.

„Am văzut că grupurile de actori de amenințări intră în luptă și lansează atacuri asupra site-urilor web guvernamentale și a sistemelor IT pe fondul escaladării conflictului israeliano-palestinian”, au spus cercetătorii pentru X.

Israelul este zguduit de un atac mortal al militanților Hamas care au spart barierele din jurul Gazei, la primele ore ale zilei de sâmbătă, și au ucis sute de civili în orașele israeliene. Bilanțul morților a trecut de 700, luni dimineața.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite