Grupul terorist Stat Islamic a realizat videoclipul „Lunetistul Jihadului“, o replică la „Lunetistul american“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Videoclipul de propagandă teroristă a fost filmat în principal din ascunzătoarea unui lunetist al grupului Stat Islamic FOTO patdollard.com
Videoclipul de propagandă teroristă a fost filmat în principal din ascunzătoarea unui lunetist al grupului Stat Islamic FOTO patdollard.com

Organizaţia teroristă Stat Islamic a realizat, în replică la filmul "American Sniper" ("Lunetistul american"), un videoclip de propagandă intitulat "Jihadi Sniper" ("Lunetistul Jihadului"), care prezintă o serie de crime comise de un islamist în Siria.

Videoclipul de propagandă teroristă a fost filmat în principal din ascunzătoarea unui lunetist al grupului Stat Islamic, în provincia Deir Ezzor, situată în estul Siriei, scrie Daily Mail.

Înregistrarea începe cu oferirea de informaţii despre arma lunetistului - o puşcă marca Dragonov (fabricată în Rusia). Videoclipul prezintă presupusa asasinare, în diverse atacuri, a 12 combatanţi ai opoziţiei siriene.

După unele crime, cineva se aude spunând pe fond "Allah Ahbar" ("Mare este Allah"), sintagmă folosită frecvent de teroriştii islamişti. Într-un atac, lunetistul pare să rateze de două ori o ţintă.

Videoclipul de propagandă al organizaţiei teroriste Stat Islamic se vrea o replică la filmul "American Sniper" ("Lunetistul american"), inspirat din povestea reală a lunetistului Chris Kyle, considerat un model al militarilor americani pentru sute de atacuri mortale comise în cursul operaţiunilor din Irak în ceea ce armata SUA consideră a fi protejarea colegilor.

Chris Kyle - supranumit "Legenda" sau "Diavolul din Ramadi" - ar fi omorât 255 de persoane în Irak (inclusiv copii şi femei), Pentagonul confirmând 160 de atacuri mortale. Chris Kyle, membru al unităţilor speciale SEAL, a fost împuşcat mortal la un poligon militar din Texas, în februarie 2013, într-un atac comis de un coleg, Eddie Ray Routh.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii din Siria, Irak şi Libia, unde a proclamat un "califat islamic", remarcându-se prin decapitări.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite