Grănicerul sud-coreean care şi-a ucis cinci camarazi a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldat sud-coreean, la frontiera cu Coreea de Nord
Soldat sud-coreean, la frontiera cu Coreea de Nord

Un grănicer în termen sud-coreean care şi-a ucis cinci camarazi în apropierea frontierei cu Coreea de Nord, în weekend, a fost arestat luni, după o operaţiune de urmărire în care au fost implicaţi mii de membri ai forţelor de ordine, relatează AFP.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a anunţat că tânărul, în vârstă de 22 de ani, a fost încercuit pe când se afla într-o pădure, la aproximativ zece kilometri de frontiera intercoreeană. Tânărul a încercat să se sinucidă şi a fost transportat la spital.

Băiatul, identificat cu numele de Lim, a ucis sâmbătă seara cinci militari din regimentul din care făcea parte şi a rănit alţi şapte, în postul de gardă de la Gangwon, în secţiunea de est a frontierei dintre cele două Corei. După aceea a fugit şi a luat cu el o puşcă de asalt de tip K-2 şi muniţie.

Îniante să întoarcă arma împotriva sa, Lim a vorbit la telefon timp de mai multe minute cu tatăl şi fratele săi, care l-au implorat să se predea, a declarat un oficial militar pentru agenţia sud-coreeană Yonhap.

Tânărul urma să-şi încheie serviciul militar în curând. Motivele gestului său nu sunt cunoscute, dar surse militare au declarat că militarul în termen întâmpina dificultăţi în a se adapta la viaţa în armată şi că li s-a recomandat comandanţilor unităţii din care făcea parte să-l plaseze sub supraveghere.

Serviciul militar este obligatoriu în Coreea de Sud şi durează cel puţin doi ani. O serie de cazuri de hărţuire şi aplicarea unor rele tratamente au pătat reputaţia armatei, care încearcă de puţin timp să combată acest tip de comportament.

În 2011, un soldat în vârstă de 19 ani şi-a ucis patru camarazi pe Insula Ganghwa, în apropiere de frontieră. În 2005, un militar în termen în vârstă de 22 de ani a ucis opt militari şi a rănit grav alţi doi, deschizând focul asupra lor în timp ce dormeau.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite