Germanii îl plac pe Obama, britanicii o preferă pe Hillary

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barack Obama s-a întâlnit cu fostul rival democrat pentru învestitură, John Edwards, înainte de primarele din Wisconsin şi caucusul din Hawaii, care vor avea loc astăzi. Deşi, în mod normal,

Barack Obama s-a întâlnit cu fostul rival democrat pentru învestitură, John Edwards, înainte de primarele din Wisconsin şi caucusul din Hawaii, care vor avea loc astăzi. Deşi, în mod normal, călătoreşte însoţit de o armată de jurnalişti, senatorul de Illinois s-a dus singur în Carolina de Nord, fapt ce a alimentat speculaţiile privind o posibilă susţinere din partea lui Edwards. Sprijinul acestuia este râvnit de ambii candidaţi democraţi, întrucât fostul senator din Carolina de Nord are foarte mulţi susţinători în rândul clasei de mijloc.

Şi republicanii din Wisconsin îşi vor desemna astăzi delegaţii. Sigur pe nominalizare, John McCain l-a menţionat doar în treacăt pe Mike Huckabee, privind deja spre rivalii democraţi, pe care i-a criticat pentru politica lor de mărire a taxelor. În timp ce lupta la democraţi este strânsă, europenii au opţiuni mult mai clare. Potrivit unui sondaj publicat de "Financial Times", germanii, francezii, italienii şi spaniolii ar dori ca Barack Obama să fie noul preşedinte american, în timp ce britanicii o preferă pe Hillary Clinton. 45% din italieni îl văd pe senatorul de Illinois la Casa Albă şi doar 23% din britanici, pentru care fosta Primă Doamnă are cele mai mari şanse (28%) de a deveni cel mai puternic lider din lume. (Cătălina Mihai)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite