Fratele preşedintelui Obama candidează pentru un post de guvernator în Kenya. Acesta promite că provincia lui „va fi în linie directă cu Casa Albă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Malik Obama a trăit o perioadă în Statele Unite FOTO AFP
Malik Obama a trăit o perioadă în Statele Unite FOTO AFP

Malik Obama, fratele vitreg al preşedintelui american, a anunţat că va candida pntru postul de guvernator al provinciei kenyene Siaya, informează Bloomberg. AFP îl acuză pe Malik că se foloseşte de numele său de familie în campania electorală.

Potrivit AFP, Malik a promis că, dacă va fi ales în funcţie la alegerile din 4 martie, departamentul Siaya va fi „în linie directă cu Casa Albă”. „Datorită numelui meu de familie, am contactele pentru a contribui la dezvoltarea Siaya", dă asigurări Malik Obama, în vârstă de 54 de ani, care a trăit o vreme t în Statele Unite. Siaya este un departament de aproximativ 800.000 de locuitori din apropierea lacului Victoria, unde se află Kogelo, satul natal al familiei Obama.

„Când mă uit la succesul pe care fratele meu l-a avut în America, cred că mi-aş lăsa poporul să cadă dacă nu aş merge pe urmele sale (...) devenind un conducător devotat, onest şi silitor", a explicat el pentru AFP de la casa familiei Obama din Kogelo.

"Ora mea a venit. Vreau să-l fac pe fratele meu mândru (...) de mine. Visele tatălui nostru se vor realiza şi sper că, oriunde ar fi, el se uită la noi cu mândrie", adaugă Malik Obama.

El nu este singurul care se foloseşte de numele de familie în campania electorală din Siyaya. Favoritul scrutinului, Oburu Odinga, este fratele mai mic al lui Raila Odinga, premierul Kenyei şi liderul comunităţii luo din care provine familia Obama.

Kenyenii sunt chemaţi la urne în 4 martie, pentru a alege un parlament şi un preşedinte nou, notează France24.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite