FOTO VIDEO De la gardă de corp la regină. Regele thailandez s-a căsătorit cu generalul Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, s-a căsătorit, miercuri, pentru a patra oară, înaintea încoronării sale oficiale de duminică, informează AFP.

GALERIE FOTO

Un anunţ publicat miercuri în Gazeta Regală spune că Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya este căsătorită legal cu regele în vârstă de 66 de ani şi este acum regina Suthida.

Deşi este o prezenţă publică de aproximativ trei ani, nu se cunosc multe informaţii legate de ea şi vestea a venit ca o surpriză pentru mulţi thailandezi. Potrivit informaţiilor vehiculate în spaţiul public, noua regină are 40 de ani şi a lucrat în trecut ca însoţitoare de zbor pentru Thai Airways International. Se apre că cei doi s-au cunoscut în timpul unei curse aeriene.

Suthida s-a alăturat gărzii palatului regal în 2013 şi a devenit comandant al unităţii de securitate a regelui, având acum rangul de general. Noua regină are mai multe decoraţii regale importante.

Vajiralongkorn a fost căsătorit de trei ori şi a divorţat de ultima sa soţie, cu care are un fiu, în 2014. El a devenit rege după moartea tatălui său, regele Bhumibol Adulyadej, în octombrie 2016.

Televiziunea thailandeză, care a transmis ordinul regal miercuri seară, a arătat un video cu Suthida prosternând înaintea regelui. Potrivit prezentatorului, ea i-a oferit regelui o tavă cu flori şi beţişoare parfumate şi în schimb a primit daruri tradiţionale asociate cu puterea regală.

Imaginile de la TV i-au arătat pe rege îmbrăcat într-o uniformă albă şi pe mireasa sa într-o rochie tradiţională roz, înregistrând oficial căsătoria lor, miercuri, în palatul regal din Bangkok. Cuplul a semnat certificatul de căsătorie, care a fost de asemenea semnat de sora regelui, prinţesa Sirindhorn şi de şeful Consiliului Coroanei, Prem Tinsulanonda, în calitate de martori. La ceremonie au fost prezenţi şi prim-ministrul Prayuth Chan-ocha, precum şi alţi înalţi oficiali.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite