FOTO O fotografie arată cât de aproape s-a aflat nava chineză de distrugătorul american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Distrugătorul american USS Decatur FOTO public.navy.mil
Distrugătorul american USS Decatur FOTO public.navy.mil

Forţele Navale ale SUA au difuzat o imagine din timpul întâlnirii tensionate dintre distrugătorul USS Decatur şi o navă de război chineză.

Fotografia de mai jos arată cât de aproape au fost cele două nave, comentează gcaptain.com, difuzând imaginea.

Incidentul a avut loc duminică şi a fost confirmat marţi de armata americană.

Potrivit unui comandant al Forţelor Navale ale SUA, USS Decatur desfăşura duminică o „operaţiune de libertate a navigaţiei“, trecând la o distanţă de 12 mile marine de recifele Gaven şi Johnson din insulele Spratly. Acestea din urmă sunt controlate de China, dar revendicate de Filipine şi Vietnam.

În timpul operaţiunii, o navă chineză din clasa Luyang s-a apropiat de USS Decatur într-o „manevră nesigură şi neprofesionistă în vecinătatea recifului Gaven din Marea Chinei de Sud“, a declarat purtătorul de cuvânt al Flotei SUA din Pacific, comandantul Nate Christensen, conform The Guardian.

Intalnire tensionata intredistrugatorul american USS Decator si o nava de razboi chineza FOTO US Navy

FOTO US Navy

Ulterior, nava chineză a desfăşurat o serie de „manevre din ce în ce mai agresive şi a atenţionat distrugătorul american să părăsească zona“, a adăugat comandantul american.

Potrivit lui, nava inamică „s-a apropiat la o distanţă de 40 de metri de prova navei Decatur, după care Decatur a făcut manevre pentru a evita o coliziune“.

China şi SUA traversează o perioadă foarte tensionată, marcată mai ales de sancţiunile economice impuse de administraţia Trump. Beijiingul a răspuns cu măsuri similare. În plus, China a anulat o întâlnire pe teme de securitate cu secretarul american al Apărării, Jim Mattis.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite