FOTO Incendiile din Australia au scos la suprafaţă o structură complexă mai veche decât piramidele egiptene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO @UVicAnthro/ Twitter
FOTO @UVicAnthro/ Twitter

O structură complexă mai veche decât piramidele egiptene a ieşit la suprafaţă în urma incendiilor devastatoare de vegetaţie din Australia, scrie presa internaţională.

O reţea complexă de canale construită de o populaţie indigenă acum şase mii de ani în scopul de a prinde şi creşte peşte a devenit vizibilă în Parcul Naţional Budj Bim din statul Victoria, în sud-estul Australiei, după incendiile care au pârjolit zona, relatează CNN.

Reţeaua subacvatică este compusă din canale, sisteme de amenajare şi baraje ridicate din rocă provenită de la un vulcan activ în zonă. Potrivit responsabililor parcului, structura este mai extinsă decât se credea până acum.

Complexul Budj Bim din Australia FOTO @sophieadamsmelb

FOTO @sophieadamsmelb/ Twitter

Denis Rose, manager de proiect la ONG-ul Gunditj Mirring Traditional Owners Aboriginal Corporation, a declarat pentru CNN că la întoarcerea în parc după incendii a descoperit în iarbă un canal de 25 de metri lungime. Alte structuri asemănătoare, cu canale şi iazuri, pot fi văzute acum pe pământul ars de incendii.

Inventatorii acestui sistem complex au fost membri ai populaţiei indigene Gunditjmara, care a intrat în contact cu europenii începând cu 1810.

Complexul Budj Bim din Australia FOTO @DrElizabethGran/ Twitter

Parcul Naţional Budj Bim face parte de anul trecut pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO FOTO @DrElizabethGran/ Twitter

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite