FOTO Cutremur în China: 75 de morţi, potrivit ultimelor estimări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pagube produse de cutremurul din China FOTO AFP
Pagube produse de cutremurul din China FOTO AFP

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9, urmat de o replică de 5,6, s-a produs luni într-o regiune izolată din nord-vestul Chinei, provocând moartea a cel puţin 75 de persoane, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

UPDATE Presa din China a transmis că numărul victimelor a crescut până la 75 de persoane.

UPDATE Bilanţul victimelor a crescut la 54 de morţi şi peste 300 de răniţi.

UPDATE Cutremurul cu magnitudinea de 5,9 şi replicile sale au provocat 47 de morţi şi 296 de răniţi grav, a anunţat un oficial din cadrul Biroului de seismologie din Gansu.

Cutremurul iniţial a avut loc la ora locală 07.45 (02.45 ora României) în Gansu, o provincie în mare parte deşertică, iar epicentrul a fost localizat la 170 de kilometri sud-est de capitala provincială Lanzhou, la o adâncime de 9,8 kilometri, a anunţat institutul american de geofizică, USGS.


O replică având magnitudinea de 5,6 s-a produs în aceeaşi regiune la ora 09.12 (04.12 ora României), cu hipocentrul situat la o adâncime de 10,1 kilometri, a adăugat institutul.

"Nouăsprezece persoane au murit şi peste 200 au fost rănite în şapte localităţi afectate de cutremure" din districtul Minxian, a declarat pentru AFP He, un oficial din cadrul comitetului Partidului Comunist din district, care a refuzat să îşi spună numele de familie.

În afară de districtul Minxian, unde a fost localizat epicentrul, cutremurele au provocat doi morţi în districtul vecin Zhangxian şi un mort în districtul Lixian, a adăugat cotidianul provincial Gansu Daily pe Weibo, un site de microbloguri.

cutremur china

Potrivit Centrului chinez de supraveghere a seismelor, cu sediul la Beijing, care a evaluat magnitudinea primului cutremur la 6,6, locuitorii din Minxian au declarat că au văzut copaci şi case care s-au clătinat timp de aproximativ un minut, durata cutremurului.

Seismul a fost resimţit până la Lanzhou şi chiar în Xi'An, capitala provinciei vecine Shanxi.
Fotografiile postate pe reţelele de socializare arată locuitorii oraşelor din Gansu adunându-se pe străzi pentru a examina pagubele provocate.

Oamenii au ieşit din casele lor după producerea cutremurului de 6,6 grade în Dingxi, provincia Gansu FOTO Reuters

Cutremur in China FOTO Reuters

Provinciile din vestul Chinei sunt afectate frecvent de cutremure.

Un seism cu magnitudinea de 6,6 a provocat moartea a 200 de persoane în aprilie, în provincia vecină Sichuan, unde un cutremur devastator cu magnitudinea 8 s-a soldat cu aproape 90.000 de morţi şi dispăruţi în 2008.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite