Fostul fotbalist Kakha Kaladze a fost ales primar al oraşului Tbilisi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul fotbalist georgian Kakha Kaladze, în vârstă de 39 de ani, a fost ales în funcţia de primar al oraşului Tbilisi, conform rezultatelor anunţate duminică, relatează presa internaţională.

Kaladze a obţinut, după numărătoarea realizată la 737 de secţii de votare din Tbilisi, 51,06 la sută din totalul voturilor. Contracandidaţii săi, independentul Aleksandre Elisaşvili, Zaal Udumashvili (Mişcarea Naţională Unită) şi Elene Hoştaria (Georgia Europeană) au obţinut 17,47 la sută, 16,53 la sută şi, respectiv, 7,13 la sută, conform agenda.ge, care scrie că rezultatele sunt preliminare.

L’Equipe notează că, potrivit unei surse oficiale, Kaladze a obţinut 51 la sută din voturi după numărarea tuturor sufragiilor.

Kaladze a fost component al echipei AC Milan, în perioada 2001-2010, şi a câştigat cu echipa italiană de două ori Liga Campionilor. El a mai evoluat de-a lungul carierei pentru Dinamo Tbilisi, Dinamo Kiev şi Genoa.

A fost international georgian în perioada 1993-2011, în primii trei ani la junior şi tineret. Pentru prima reprezentativă a Georgiei, Kaladze a jucat în 83 de meciuri şi a înscris un gol.

Are în palmares cinci titluri naţionale şi patru Cupe ale Georgiei obţinute cu Dinamo Tbilisi, trei titluri în Ucraina şi o cupă câştgate cu Dinamo Kiev, şi opt trofee obţinute cu AC Milan: Serie A, Cupa Italiei, Supercupa Italiei, Liga Campionilor de două ori, Supercupa Europei de două ori şi Campionatul Mondial al Cluburilor.

În perioada 2001 - 2011, Kaladze a fost desemnat de cinci ori fotbalistul georgian al anului.

În 2012, Kakha Kaladze s-a retras din activitatea sportivă şi a intrat în politică. În octombrie 2012 el a devenit ministru al Energiei şi vicepremier, funcţii din care a demisionat în iulie 2017, pentru a candida la primăria oraşului Tbilisi.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri