Fost șef CIA la Moscova: Putin crede că americanii își pierd deja răbdarea în privința Ucrainei

0
Publicat:

Steve Hall, fost șef al stației CIA la Moscova, apreciază că liderul rus Vladimir Putin se află într-un moment în care crede că abordarea sa în privința războiului din Ucraina dă roade.

Vladimir Putin FOTO Profimedia
Vladimir Putin FOTO Profimedia

În opinia lui Hall, în prezent analist pentru securitate națională la CNN, Putin a mizat pe pierderea răbdării în Occident, în principal în Statele Unite, iar acum consideră că are dreptate în condițiile blocajului din Camera Reprezentanților asupra noului ajutor militar propus de Casa Albă pentru Ucraina.

Fostul șef de operațiuni pentru CIA afirmă că Putin este dominat de ideea că ar putea ieși învingător în Ucraina în cazul prelungrii cât mai mult a războiului și o insuflă cercului său apropiat.

„Chiar de la început el a spus în esență: «Iată, dacă ne menținem acolo pe termen lung, Occidentul și Statele Unite în mod specific își vor pierde concentrarea. Își vor pierde nervii. Vor înceta să susțină Ucraina într-un fel sau altul; răbdare»”, a declarat Steve Hall într-o intervenție la postul de televiziune CNN.

„Ei bine, acum, la doi ani distanță, poate spune: «Iată, răbdarea începe să fie răsplătită»”, a adăugat el.

Consilierul pentru Securitate Națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a avertizat că Putin câștigă în fiecare zi în care Ucraina nu primește ajutorul de 61 de miliarde de dolari blocat de unii republicani din Camera Reprezentanților. „Ucraina suferă” și are nevoie de acest ajutor, a reiterat Sullivan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite