Fost procuror general arestat în Mexic

0
0

Reprezentanții Parchetului General nu au spus de ce anume este acuzat Murillo Carama.

Procurorul a fost arestat într-un caz ce implică o serie de polițiști corupți. Foto: Arhiva Adevărul
Procurorul a fost arestat într-un caz ce implică o serie de polițiști corupți. Foto: Arhiva Adevărul

Vineri, autoritățile l-au reținut pe fostul procuror general al Mexicului, Jesús Murillo Carama, a anunțat pe Twitter, Parchetul General mexican.

„Ofițerii de poliție l-au reținut pe Iisus „M””, se arată în postare. Acesta este suspectat de săvârșirea mai multor infracțiuni în cadrul unei anchete privind dispariția a 43 de studenți în statul Guerrero în 2014.

Vorbim despre „răpire, tortură și obstrucționare a justiției”, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale. Jesús Murillo Carama a fost reținut la reședința sa și nu a opus rezistență agenților de aplicare a legii.

Potrivit unui purtător de cuvânt al administrației prezidențiale, Jesús Ramirez, fostul procuror general va fi în arest într-o unitate corecțională din Mexico City. Carama a condus Procuratura Generală din decembrie 2012 până în februarie 2015, când Enrique Peña Nieto era președinte al Mexicului.

Viceministrul de Interne Alejandro Encinas a declarat, joi, într-o conferință de presă, că autoritățile nu au dovezi că tinerii au reușit să supraviețuiască. Totodată, el a subliniat că ancheta va continua până când toți autorii vor fi pedepsiți.

La sfârșitul lunii septembrie 2014, polițiști corupți și un grup de criminali din orașul Iguala din Guerrero au deschis focul asupra studenților. Șase persoane au murit pe loc, aproximativ 20 au fost rănite, iar 43 au fost date dispărute. Ancheta a putut stabili că poliția i-a predat membrilor bandei Guerreros Unidos. Membrii arestați ai bandei au mărturisit că i-au ucis pe tineri și le-au ars cadavrele. În ciuda acestui fapt, părinții și prietenii elevilor dispăruți au  insistat în toți acești ani pentru continuarea anchetei și căutarea trupurilor celor dragi.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite