Familia Khan: povestea oamenilor care l-au ţinut ascuns pe Bin Laden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi multă lume a precizat că Osama Bin Laden nu s-ar fi putut ascunde în Pakistan decât cu ajutorul oamenilor politici, iată că misterul a fost dezvăluit şi s-a aflat cine l-a ajutat pe liderul Al Qaeda.

Oraşul pakistanez Abbottabad a fost, pentru cel puţin cinci ani, locul în care Osama Bin Laden a stat ascuns, alături de familia sa şi de câţiva oameni fideli lui. Publicaţia britanică „The Telegraph" a realizat un reportaj în cea mai faimoasă localitate a lumii din ultimele săptămâni, investigând modul în care cel mai temut om de pe planetă a putut sta ascuns de ochii lumii.

Ziariştii au aflat că Bin Laden a reuşit să se facă nevăzut datorită familiei Kahn, ai cărei membri nu dădeau deloc de bănuit. Aceştia vorbeau bine limba Pashtu(un dialect pakistanez din zonele tribale), îşi plăteau toate taxele şi impozitele la timp şi erau foarte prietenoşi cu persoanele din zonă. Deşi erau pritenoşi şi le povestiseră vecinilor că au reuşit să facă avere datorită afacerilor cu aur, membrii familiei Khan nu se afişau foarte des în public, iar atunci când o făceau erau într-o continuă mişcare şi foloseau o camionetă Suzuki pentru a se deplasa.

Casa în care a stat ascuns ani de zile Bin Laden era una impunătoare, cu zidurile înalte, acoperite cu sârmă ghimpată, iar în interiorul acesteia nu existau telefoane şi internet, însă vecinilor nu li s-a părut nimic ciudat, presupunând că şeful familiei are mulţi duşmani. „Casa seamănă cu un depozit, nu cred că un om ar putea sau ar vrea să trăiască într-o astfel de locuinţă. La poartă era instalată o cameră de supraveghere, pentru a putea vedea cine este în faţa casei", a spus unul dintre vecini.

Toate persoanele care locuiesc în oraşul Abbottabad se feresc acum să vorbească despre familia Kahn, deoarece au aflat că aceştia l-au ţinut ascuns pe Bin Laden şi că stâlpul familiei era de fapt Ahmed Abu Al-Kuwaiti, cel mai de încredere mesager al liderului Al-Qaeda. „Nu ne interesează această problemă, ar trebui să fim concentraţi asupra studiilor noastre", au spus nişte studenţi, atunci când au fost întrebaţi despre ultimele evenimente care au avut loc în oraşul lor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite