Explozie la o mină de cărbuni din China. Cel puţin 15 mineri au murit, iar 20 sunt blocaţi în tunelurile subterane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O deflagraţie a avut loc, luni, într-o mină de cărbuni din regiunea chineză Chongqing, relatează AP, citând agenţia de stat Xinhua. Cel puţin 13 mineri au murit, în timp ce alţi 20 de mineri au rămas blocaţi în interiorul minei.

Deflagraţia a fost provocată de o acumulare de gaze, conform autorităţilor miniere chineze, şi a avut loc la mina de cărbuni Jinshangou, din vestul chinei.

Explozia a avut loc luni, în jurul prânzului, însă operaţiunile de salvare au continuat în timpul nopţii de luni spre marţi. Doi mineri au fost salvaţi din tunelurile subterane, însă alţi cel puţin 20 sunt blocaţi în mină în urma deflagraţiei.

Iniţial, autorităţile miniere regionale au oferit un bilanţ de 15 morţi, însă acesta a fost rectificat ulterior de autorităţile locale. 

Anterior, o inspecţie la mina din Jingshangou ar fi rezultat într-un ordin de a închide mina din cauza unor „pericole la adresa siguranţei muncitorilor”, conform unei notificări publicate pe 14 octombrie de către autoritatea regională pentru siguranţă minieră, citată de „The Wall Street Journal”.

China este cel mai producător şi consumator de cărbuni din lume, însă are parte şi de un număr ridicat de accidente în minele de cărbuni, cauzate de multe ori de nerespectarea normelor de protecţia muncii sau de exploatări miniere neavizate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite