Explozie într-un apartament din Japonia: un bărbat a încercat să omoare un gândac

0
Publicat:

Un apartament din Kumamoto, Japonia, a luat foc și a explodat duminică, 10 decembrie, după ce un bărbat a vrut să ucidă un gândac, conform publicației businessinsider, care citează presa niponă.

Gândac de bucătărie în apropierea unei farfurii
Gândac de bucătărie. Foto: Arhiva Adevărul

Insecticidele sunt în general inflamabile și pot arde atunci când ating o priză electrică

Prin urmare, conform specialiștilor, data viitoare când ne gândim să eliminăm un gândac, este de preferat să folosim, mai degrabă, “clasicul” papuc.

Presa niponă relatează că apartamentul din Kumamoto, Japonia, a explodat după ce bărbatul în vârstă de 54 de ani a folosit mult prea mult insecticid în încercarea sa de a elimina gândacul.

Explozia rezultată a spart o fereastră de balcon și l-a lăsat pe bărbat cu răni ușoare, potrivit presei nipone.

Japonia a raportat mai multe explozii după folosirea de insecticide împotriva gândacilor

Nu este prima dată când are loc o explozie după ce cineva a pulverizat insecticid. Potrivit Centrului Național pentru Afaceri ale Consumatorului din Japonia, au existat mai multe rapoarte despre explozii care au avut loc după ce insecticidul a izbucnit în flăcări când a fost pulverizat lângă prize electrice.

„Aplicarea de spray-uri lichide în anumite zone poate fi extrem de periculoasă”, a scris și Philip Koehler, profesor emerit de entomologie la Universitatea din Florida, în ianuarie 2022.

„De exemplu, prizele electrice, motoarele sau cablurile expuse reprezintă o potențială amenințare de șoc electric pentru persoanele care aplică spray-uri de pesticide pe bază de apă. Luminile pilot și flăcările de gaz de la încălzitoare și aparate pot aprinde pesticide inflamabile pe bază de petrol”, a continuat Koehler.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite