Excavatoristul care a deblocat Canalul Suez a dormit 3 ore pe noapte timp de o săptămână. Povestea din spatele pozelor care au făcut înconjurul lumii

0
0
excavatorist suez

Povestea operatorului de excavator Abdullah Abdel-Gawad a făcut înconjurul lumii după ce s-a aflat că el este tânărul de 28 de ani care a lucrat 6 zile aproape încontinuu pentru deblocarea navei cargo Ever Given care a blocat canalul Suez. Excavatoristul a povestit într-un interviu pentru Business Insider ce a simţit atunci când lucra direct sub nava eşuată.

Imediat ce uriaşul cargo Ever Given a blocat Canalul Suez pe 23 martie ştirea a făcut încojurul lumii. Una dintre cele mai izbitoare imagini a fost aceea cu nava eşuată şi sub ea un excavator care părea minuscul, încercând să o deblocheze. Bussines Insider a stat de vorbă cu excavatoristul care a lucrat 6 zile ca să pună vaporul din nou pe linia de plutire, scrie Libertatea.ro.

Abdullah Abdel-Gawad are 28 de ani şi timp de 6 zile a muncit aproape încontinuu ca să scoată suficient pământ de sub vaporul eşuat de-a latul Canalului Suez. Şase zile în care fotografiile cu excavatorul lui ce părea de jucărie lângă nava gigantică au generat mii de meme-uri. Dar unul dintre ultimii oameni care au conştientizat avalanşa de meme care a urmat a fost însuşi Abdul-Gawad. 

Din interiorul excavatorului său nu a observat fotograful care a realizat acum celebra imagine, care a fost distribuită de Autoritatea Canalului Suez pe 25 martie. „Chiar nu am fost atent la nimic din toate acestea.”, a spus el. Şi apoi a început să vadă meme-urile pe fluxurile sale din reţelele de socializare.

Excavatoristul nu s-a amuzat, din contră, i s-a părut că lumea râde de munca lui, văzând acele postări: „Ei bine, chestia este că îşi băteau joc. Au spus: Autoritatea Canalului Suez a luat măsuri, dar a trimis echipamente de mărimea unui bob de orez.” 

Bărbatul recunoaşte că a fost un pic supărat de aceste comentarii: „Dar am fost şi mai motivat, pentru că am vrut ca lumea să spună: El a făcut-o!” A devenit atât de conştient că întreaga lume era cu ochii pe el, încât nu a vrut ca cineva să ştie că el este omul din escavator decât atunci când nava a fost eliberată din locul în care eşuase.

Nimeni n-a mai vrut să escaveze sub vapor 

Un alt factor care a scos orice umor din discuţie în această situaţie, pentru el a fost cât de înspăimântător era să fii sub vasul enorm. Din calculele lui, se afla cu excavatorul la 6 metri deasupra liniei la care vaporul putea să plutească natural, iar treaba lui a fost să îndepărteze aceşti şase metri de stâncă şi noroi.

Recunoaşte acum că s-a temut real că în loc să facă nava să plutească, o va dezechilibra şi aceasta va cădea peste el. „Dacă vedeţi dimensiunea navei şi vedeţi dimensiunea excavatorului, este absolut terifiant.”, a spus el. Alţi doi muncitori în excavatoare care au ajuns la faţa locului la două zile după el au fost prea speriaţi pentru a lucra direct sub navă, a povestit Abdul-Gawad.

În schimb, au lucrat pentru a transporta materialul excavat departe de locul în care îl îngrămădise. Cumva, a devenit doar problema lui: „M-au găsit lucrând acolo şi mi-au spus: OK, tipul ăsta este lângă apă. Nimeni nu se amestecă acum”

Singurul răspuns al lui Abdul-Gawad a fost acela de a continua şi a încheia. Pentru asta a dormit cam 3 ore pe noapte, timp de 6 zile, adică în total 18 ore de când a început să muncească până a deblocat imensul vapor. „M-am gândit că pot răspunde doar prin fapte, aşa am făcut-o toată viaţa. Nu răspund cu vorbe, răspund cu fapte.”, şi-a încheiat tânărul egiptean povestea.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite