Epava avionului EgyptAir, găsită în Marea Mediterană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EgyptAir FOTO Daily Star

Epava avionului care efectua zborul MS804 EgyptAir şi care a dispărut de pe ecranele radarelor liuna trecută a fost găsită, au anunţat miercuri seara anchetatori egipteni, relatează BBC News.

"Mai multe locuri principale (în care se află bucăţi din) epavă" au fost identificate, se arată într-un comunicat.

În total 66 de persoane se aflau la bordul aeronavei Airbus A320 în momentul în care s-a prăbuşit, pe 19 mai, în timpul ce efectua un zbor de la Paris la Cairo. Avionul a dispărut de pe ecranele radarelor greceşti şi egiptene, aparent fără să fi trimis un semnal SOS.

Comisia egipteană de anchetă a anunţat că anchetatori, aflaţi la bordul unui vas care ia parte la căutări în zonă, încearcă, în prezent, să traseze o hartă cu punctele în care se găsesc fragmentele epavei.

Cauza prăbuşirii este înconjurată în continuare în mister. Echipe de căutare au anunţat luna aceasta că au fost detectate semnale provenind de la una dintre "cutiile negre" ale avionului.

Ipoteza unui atac terorist nu este exclusă, însă nicio grupare nu a revendicat doborârea avionului.

Potrivit unor analişti, o eroare umană sau o defecţiune tehnică sunt de asemenea luate în calcul.

Date de zbor au arătat că detectoare de fum au fost declanşate în toaletă şi în compartimentul avionic cu câteva minute înainte de pierderea semnalului avionului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite