Elevii din Coreea de Sud cer despăgubiri uriașe pentru un examen încheiat cu 90 de secunde mai devreme. Au dat guvernul în judecată

0
Publicat:

Un grup de studenți sud-coreeni dau în judecată guvernul, pe motiv că examenul lor de admitere la facultate s-a încheiat cu 90 de secunde mai devreme decât era programat.

Elevii sud-coreeni, în timpul examenului Suneung FOTO EPA-EFE
Elevii sud-coreeni, în timpul examenului Suneung FOTO EPA-EFE

Ei cer 20 de milioane de woni (15.400 de dolari; 12.000 de lire sterline) fiecare - costul unui an de studiu, pentru a relua examenul. Eroarea a afectat și restul examenelor studenților, spune avocatul acestora, potrivit BBC News.

Suneung, unul dintre cele mai grele examene din lume

Testul de admitere la facultate al țării, cunoscut sub numele de Suneung, este un maraton de opt ore, cu lucrări consecutive la mai multe materii. Suneung este unul dintre cele mai grele examene din lume, iar mizele sunt foarte mari.

Nu numai că determină intrările universitare și locurile de muncă, ci chiar și relațiile viitoare. În cadrul evenimentului anual sunt luate o serie de măsuri pentru a ajuta studenții să se concentreze, cum ar fi închiderea spațiului aerian al țării și întârzierea deschiderii pieței de valori.

Rezultatele examenului din acest an au fost făcute publice pe data de 8 decembrie.

Procesul, intentat marți de cel puțin 39 de studenți, susține că la testul de limbă coreeană - prima probă a examenului - susținut în Seul, clopoțelul a sunat mai devreme.

Unii studenți au protestat imediat, dar spun că supraveghetorii le-au luat hârtiile. Profesorii au recunoscut greșeala înainte de începerea următoarei sesiuni și le-au acordat un minut și jumătate înapoi în pauza de prânz, dar au putut marca doar coloanele goale rămase pe lucrări și nu au avut voie să modifice niciun răspuns existent.

Studenții au spus că sunt atât de supărați încât nu s-au putut concentra pe restul examenului, relatează agenția de știri Yonhap. Unii au renunțat și s-au întors acasă.

Avocatul lor, Kim Woo-suk, a declarat presei locale că autoritățile din domeniul educației nu și-au cerut scuze. Radiodifuzorul public, KBS, a citat oficiali care au spus că supervizorul responsabil de centrul de testare specific a citit greșit ora.

Incident similar, pedepsit cu închisoarea

Nu este prima dată când studenții dau în judecată statul, pentru un clopoțel ce a sunat prea devreme. În aprilie, un tribunal din Seul a acordat 7 milioane de woni (5.250 de dolari; 4.200 de lire sterline) studenților care au susținut că au fost dezavantajați la examenul Suneung din 2021, deoarece examenul se încheiase cu aproximativ două minute mai devreme.

Și prețul poate fi și mai mare în alte țări. În 2012, un bărbat din China a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a sunat cu patru minute și 48 de secunde mai devreme, în timpul examenului național de admitere la facultate, la o școală din provincia Hunan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite