Egiptul va produce până la 80 de milioane de doze de vaccin pentru Covid-19 al companiei chineze Sinovac Biotech

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin - arhivă
Vaccin - arhivă

Egiptul a încheiat un acord în cadrul căruia va produce până la 80 de milioane de doze de vaccin pentru Covid-19 al companiei chineze Sinovac Biotech, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii din această ţară, transmite Reuters.

Acordul ar putea avea o contribuţie majoră la campania de vaccinare din Egipt, a cărui populaţie de 100 de milioane de persoane a primit numai 1,5 milioane de doze de vaccinuri împotriva Covid-19.

Guvernul şi preşedinţia din Egipt au aprovat un acord pentru fabricarea de vaccinuri care vor fi distribuite în Egipt şi în alte ţări africane, a spus ministrul Sănătăţii, Hala Zayed.

O unitate de producţie va fabrica 20 de milioane de doze de vaccin pe an, iar o alta ar putea produce 60 de milioane, arată un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Egiptul a primit până în prezent 854.400 de doze din vaccinul produs de AstraZeneca şi alte 650.000 de doze ale vaccinului dezvoltat de China National Pharmaceutical Group (Sinopharm).

Numărul dozelor de vaccin fabricat de Sinopharm primite de Egipt vor ajunge în curând la 1 milion, a spus Zayed.

Egiptul a început să vaccineze personalul medical din prima linie care tratează pacienţi cu Covid-19 pe 24 ianurie, iar pe 4 martie a extins campania la persoane vârstnice şi cu boli cronice.

Citeşte şi:

Arheologii au descoperit „cel mai mare oraş antic” din Egipt în apropiere de Luxor - FOTO

Prima femeie căpitan de navă din Egipt, ţinta unei campanii de dezinfomare în legătură cu blocarea Canalului Suez

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite