După Yellow Duck e rândul lui Moon Rabbit să devină fenomen global

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca urmare a succesului raţei galbene de cauciuc - Yellow Duck, jucăria gigant care a fost expusă în jurul lumii - creatorul său a fost invitat în Taiwan pentru a prezenta o altă creaţie pentru un festival al artelor: Moon Rabbit.

Cea mai recentă creaţie a artistului olandez, Florentijin Hofman, este un iepure alb de 25 de metri care se sprijină pe un hangar de aeronave vech, fiind expus în cadrul Festivalului de Artă la baza navală aeriană din Taoyuan (Taiwan).

Marea raţă galben a lui Hofman a atras milioane de turişti, care au vizitat Taiwanul anul trecut, iar organizatorii festivalului spera ca şi iepurele va face la fel.

De asemenea, ei speră ca festivalul de artă în aer liber să atragă atenţia oamenilor cu privire la aerodromul acum abandonat şi asupra istoriei sale.

Creaţia lui Hofman se numeste Rabbit Moon, este fabricat din hârtie rezistentă la intemperii şi celebrează povestea din folclorul chinez conform căreia un iepure ar locui pe Lună, când se apropie Festivalul Lunii din China.

Potrivit folclorului chinezesc, un iepure este trimis să trăiască pe Lună ca recompensă, după ce a dovedit altruismul său zeilor.

Festivalul Festivalulu artelor Taoyuan are loc în perioada 9-14 septembrie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite