Două nave chineze au intrat în zona de lângă disputatele Insule Senkaku

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Navele de patrulare a Gărzii de Coastă din Japonia au solicitat echipajelor chineze să părăsească zona, notează agenţia japoneză de ştiri Kyodo.

Două nave de patrulare ale poliţiei maritime chineze au intrat marţi în zona din largul insulelor disputate Senkaku (Diaoyu), din Marea Chinei de Est, pe care Japonia le consideră a se afla în propriile ape teritoriale, a transmis agenţia Kyodo, citând Autoritatea de siguranţă maritimă.

Navele de patrulare a Gărzii de Coastă din Japonia trimise în zonă au cerut echipajelor de patrulare chineze să părăsească zona. Potrivit Autorităţii pentru Siguranţa Maritimă din Japonia, navele chineze au intrat în zonă pentru a 12-a oară în acest an.

Disputa privind Insulele Senkaku a escaladat după ce Tokyo a anunţat în septembrie 2012 că le cumpără de la proprietari privaţi care sunt cetăţeni japonezi. După aceea, în China au avut loc demonstraţii de protest în masă. De atunci, navele chineze navighează în mod constant în apropierea arhipelagului disputat şi fac vizite demonstrative în zona sa de coastă.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite