Doliu în Puerto Rico, după ce trei agenţi de poliţie au fost ucişi în urma unui control de rutină în trafic VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Puerto Rico este în doliu de marţi după ce trei poliţişti au fost ucişi - doi împuşcaţi şi unul călcat cu maşina - în urma unui control de rutină în trafic.

Trei poliţişti au fost ucişi, iar un al patrulea a fost rănit, în urma unui control de rutină în trafic în cartierul turistic Isla Verde din Carolina, Puerto Rico.

Este pentru prima când trei poliţişti sunt ucişi într-un singur incident în Puerto Rico. „Nu s-a mai întâmplat niciodată aşa ceva!”, a declarat căpitanul José González pentru The Associated Press (AP).

Totul a început luni după-amiază, după ce poliţiştii porniseră pe urmele unui bărbat suspectat că a furat o maşină. Potrivit AP, în urma unui control de rutină, suspectul a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, astfel că aceştia s-au lansat în urmărirea individului. Blocat în trafic, fugarul a deschis focul în direcţia agenţilor de poliţie. Doi dintre ei au fost împuşcaţi fatal, un al treilea a murit după ce a fost călcat cu maşina, iar un al patrulea este rănit.

Vehiculul a fost găsit câteva ore mai târziu de la urmărirea în trafic într-un complex rezidenţial din Santurce.

Cei trei poliţişti ucişi sunt ofiţerul de stat Luis Marrero Diaz şi ofiţerii municipali Luis Salaman Conde şi Eliezer Hernandez Cartagena.

Ucigaşul este căutat în continuare de forţele de ordine.

Guvernatorul Pedro Pierluisi, care a preluat mandatul pe 2 ianuarie, l-a vizitat pe ofiţerul rănit la spital şi a deplâns moartea colegilor săi. „Această pierdere de vieţi omeneşti trebuie să se oprească acum. Va avea loc o anchetă pentru identificarea vinovaţilor, care vor fi judecaţi conform legii. Ne unim în rugăciune pentru cei trei poliţişti curajoşi şi sperăm că Dumnezeu le va aduce mângâiere şi putere familiilor lor”, a scris guvernatorul pe Facebook.

Acesta a decretat marţi trei zile de doliu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite