Doi miniştri îl sfidează pe premierul Papandreu! Se opun referendumului în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul elen de Finanţe, Evangelos Venizelos, şi ministrul grec al Dezvoltării, Michalis Chryssohoidis, se opun unui referendum pe tema rămânerii Greciei în zona euro. Ei îl înfruntă astfel pe şeful Guvernului din care face parte, Giorgios Papandreu, care a iniţiat votul popular.

Ministrul de Finanţe de la Atena, Evangelos Venizelos, nu vrea ca grecii să decidă menţinerea monedei unice europene printr-un referendum.

Aderarea, o reuşită istorică

Venizelos a declarat joi dimineaţă, la Atena, că apartenenţa Greciei la zona euro reprezintă ,,o reuşită istorică" pentru Atena, care nu poate fi pusă sub semnul întrebării printr-un vot popular.

Apel la parlamentari

Nici ministrul grec al Dezvoltării, Michalis Chryssohoidis, nu este de acord ca referendumul să aibă loc. El a făcut apel joi la ratificarea rapidă de către parlamentul de la Atena a planului european de salvare a ţării, relatează televiziunea publică Net.

Convins de tandemul Merkel-Sarkozy

Premierul grec, Giorgios Papandreu, s-a lăsat convins ade cancelarul german Angela Merkel şi de preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, cu care a diiscutat ieri până în miezul nopţii, la Cannes, să schimbe întrebarea referendumului din 4 decembrie.

Ispitiţi cu avantajele euro

Locul întrebării <<Sunteţi de acord cu planul european de salvare a Greciei?>>, anunţate iniţial, dar care duce cu gândul la măsurile de austeritate impuse Atenei, va fi luat de forma <<Vreţi ca Grecia să rămână în zona euro?>>, care aminteşte mai degrabă de avantajele aderării la zona euro a Greciei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite