Cutremur puternic în Afganistan, resimţit în Pakistan şi India

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Epicentrul cutremurului FOTO ABC News
Epicentrul cutremurului FOTO ABC News

Un cutremur cu magnitudinea de cel puţin 6,2 pe scara Richter a avut loc în nord-estul Afganistanului, vineri seara, având epicentrul aproape de graniţa cu Tadjikistan, relatează CNN. Presa din regiune semnalează că seismul s-ar fi soldat cu zeci de răniţi.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de aproximativ 200 de km şi a avut epicentrul în apropierea lanţului montan Kush, la aproximativ 175 de kilometri de capitala afgană Kabul. Seismul s-a produs în jurul orei României 21.45.

Autorităţile afgane nu au oferit un bilanţ al posibilelor victime sau daune înregistrate în urma cutremurului. Media din Pakistan şi India relatează că seismul a fost resimţit în anumite zone din cele două ţări – chiar şi în capitala indiană New Delhi, situată la peste 1,000 de km de epicentru.

Varianta online a ziarului pakistanez „The Express Tribune” susţine că mişcarea tectonică a fost mai violentă, înregistrând 6,9 pe scara Richter. Publicaţia citează un purtător de cuvânt al spitalului Lady Reading din oraşul Peshawar, aflat la câţiva zeci de kilometri de epicentru, care a anunţat că 30 de persoane au fost aduse pentru tratament în urma cutremurului.

La sfârşitul lunii octombrie, un cutremur cu magnitudinea de 7,5 Richter a distrus zone întregi din Afganistan şi Pakistan, omorând peste 250 de persoane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite