Cutremur misterios în Marea Mediterană: un obiect zburator neidentificat ar putea fi cauza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sunet puternic a fost auzit în Marea Mediterană, în arhipelagul toscan și în Corsica. Bubuitura a fost inițial atribuită unui seism.

foto documente seismologice
Cutremur misterior în Marea Mediterană

Mișcarea tectonică din arhipelagul toscan ar fi putut fi provocată de căderea unui meteorit, potrivit specialiștilor citați de AFP și Digi24.

Orașul Campo nell'Elba, de pe insula turistică italiană Elba, a anunțat pe Facebook că o stație de monitorizare din apropiere a „recepționat un eveniment seismic și acustic resimțit de toată lumea” la ora 14:30 GMT.

Postarea oficială a orașului Campo nell'Elba citește „Stația noastră de detecție seismică și acustică din Seccheto a detectat un eveniment acustic cutremur avertizat de întreaga populație. Din primele date avem și ipoteza unui meteorit care a intrat în contact cu atmosfera Pământului la sud de Montecristo”.

Mass-media corsicană a relatat că evenimentul a fost resimțit și pe această insulă franceză.

Președintele guvernului regional din Toscana, Eugenio Giani, a afirmat inițial că a fost vorba de un cutremur, dar a revenit asupra declarației după ce Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) a respins această ipoteză.

Forțele aeriene italiene i-au comunicat lui Eugenio Giani că nu au fost implicate în acest eveniment.

Tipul de eveniment care a fost resimțit de mulți ca o mișcare telurică pe toată coasta toscană și în unele zone din interior nu este încă confirmat”, a scris Eugenio Giani pe rețelele sociale.

Ceea ce a provocat evenimentul se deplasa cu o viteză de 600 de kilometri pe secundă, au precizat într-un comunicat institutul de geofizică din regiune și Universitatea din Florența.

Ipoteza unui meteorit intrat în atmosferă pare cea mai probabilă și este în concordanță cu datele înregistrate”, au declarat aceste surse.

Potrivit unei surse anonime din cadrul Agenției italiene de protecție civilă, citată de cotidianul Corriere della Sera, „impactul a fost înregistrat de seismografe; cea mai probabilă ipoteză rămâne cea a unui avion”.

Nu este prima dată când se aud bubuituri misterioase pe insula Elba, a precizat Corriere della Sera. Evenimente similare din 2012, 2016 și 2023 nu au fost încă explicate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite