Cutremur cu magnitudinea 6,1 în largul Japoniei. Nu este avertizare de tsunami

0
Publicat:

Un seism cu magnitudinea 6,1 s-a produs marţi după-amiază în largul coastelor din nordul Japoniei. Informația a fost conformată de Agenţiei de Meteorologie din Japonia (JMA), nefiind însă emisă nicio avertizare de tsunami.

Cutremur în Japonia  FOTO JMA
Cutremur în Japonia FOTO JMA

Cutremurul s-a produs la ora locală 18:18 (09:18 GMT) în largul prefecturii Aomori (nord), la o adâncime de 20 de kilometri, potrivit unor surse citate de Agerpres. Seismul a fost resimţit şi pe insula Hokkaido. Nu a fost emisă imediat o avertizare de tsunami, conform postului de stat NHK citat de Agerpres.     

La un an după alt cutremur

Japonia a mai fost lovită de un cutremur anul trecut, tot în martie, când au murit patru oameni și alți 100 au fost răniți. Seismul a avut atunci 7,4 grade și a dus la o avertizare de tsunami pe coasta de nord-est a ţării,  anunţa, atunci, Hirokazu Matsuno, purtătorul de cuvânt al guvernului japonez.

Pe parcursul nopţii ce a urmat au fost înregistrate mici replici, iar anumite localităţi au fost emise instrucţiuni de evacuare a populaţiei

De asemenea, cu doar câteva luni înainte, pe 9 decembrie 2021, a avut loc un alt seism cu magnitudinea de 6,1, zguduind un lanţ de insule din Kagoshima, în sud-vestul Japoniei. Nici atunci nu a fost emisă o avertizare de tsunami şi nu au fost raportate persoane rănite sau pagube însemnate, dar trenurile de mare viteză au fost sistate pentru 15 minute, din cauza unei pene de curent cauzată de seism.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite