Cuba: Raul Castro a fost reales preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele cubanez Raul Castro a fost reales duminică în funcţia de preşedinte al Consiliului de Stat, organul suprem al executivului de la Havana, pentru un nou mandat de cinci ani. La scurt timp după ce a fost reconfirmat în funcţie, Raul Castro a anunţat că nu va mai candida după ce mandatul lui se va termina în 2018.

Noul parlament de la Havana l-a numit pe Miguel Diaz-Canel, un inginer electronist care va împlini 53 de ani în aprilie, prim-vicepreşedinte al Consiliului de Stat. În martie 2012, Diaz-Canel a fost numit vicepreşedinte în Consiliul de Miniştri. Fostul personaj numărul doi al regimului, José Ramon Machado Ventura, în vârstă de 82 de ani, a cedat postul său de prim-vicepreşedinte, însă rămâne printre cei cinci vicepreşedinţi ai Consiliului de Stat.

Astfel, Diaz-Canel este cel mai vizibil succesor al lui Castro. Dacă preşedintele proaspăt reales nu-şi va putea duce mandatul la bun sfârşit, Diaz-Canel va fi cel care va prelua atribuţiile şefului de stat.

Cel mai probabil, acesta este ultimul guvern condus de fraţii Castro şi de susţinătorii lor.

Cu ocazia reconfirmării în funcţie a fratelui său, Fidel Castro a apărut în public, scrie „AlJazeera”. De când i-a cedat puterea fratelui său, Fidel nu mai deţine funcţii publice, în afara celei de deputat.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite