Cuba interzice prin lege statuile cu Fidel Castro sau denumirea locurilor publice după el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adunarea Naţională cubaneză a aprobat o lege care interzice statuile în memoria lui Fidel Castro şi denumirea locurilor publice după el, aşa cum şi-a dorit liderul revoluţionar care a murit luna trecută, relatează Reuters.

Castro a spus întotdeauna că nu îşi doreşte un cult al personalităţii, deşi criticii spun că acest cult oricum era prezent peste tot. Declaraţiile sale erau imprimate pe afişe din toată ţara, iar numele său era invocat la toate evenimentele publice.

„Spiritul său de luptă va rămâne în conştiinţa tuturor revoluţionarilor cubanezi, astăzi, mâine şi pentru totdeauna”, a spus preşedintele Raul Castro, fratele mai mic al lui Fidel, în Adunarea Naţională.

Cel mai bun mod de a-i aduce un omagiu lui “El Comandante” este ca oamenii să respecte şi să aplice conceptul său de revoluţie, a adăugat el.

Noua lege nu le interzice artiştilor să folosească numele sau figura lui Fidel Castro în muzică, literatură, dans, cinematografie sau alte arte, a explicat presa de stat.

De asemenea, fotografiile cu fostul lider din birouri, instituţii de învăţământ sau publice pot rămâne.

După moartea lui Fidel Castro, o fotografie mare cu el, îmbrăcat în uniformă militară, cu o puşcă, a fost amplasată pe faţada unei clădiri din Piaţa Revoluţiei din Havana.

Castro, care a construit un stat comunist la porţile SUA şi a sfidat tentativele Statelor Unite de a-l îndepărta de la putere, a murit pe 25 noiembrie, la vârsta de 90 de ani, la opt ani după ce i-a predat puterea lui Raul.

Cuba a comemorat moartea sa cu nouă zile de doliu naţional şi două ceremonii funerare.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite