Cuba dă vina pe SUA în cazul unui incident petrecut în faţa ambasadei sale de la Paris: Un atac „terorist”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manifestaţie anti-comunistă în Cuba FOTO EPA-EFE
Manifestaţie anti-comunistă în Cuba FOTO EPA-EFE

Cuba a denunţat un atac „terorist” cu cocteiluri Molotov împotriva ambasadei sale de la Paris şi a dat vina pe SUA pentru incident.

Două dispozitive incendiare au fost aruncate luni seara spre misiunea diplomatică a Cubei din capitala Franţei, iar sediul ambasadei a suferit pagube minore, transmite AFP, citând serviciul de pompieri.

„Denunţăm un atac terorist cu cocteiluri Molotov contra ambasadei noastre din Paris @EmbaCubaFrancia”, şi-a exprimat indignarea ministrul cubanez de Externe Bruno Rodriguez Parrilla pe Twitter.

„Considerăm că administraţia americană este responsabilă din cauza acestor campanii neîncetate împotriva ţării noastre care încurajează un astfel de comportament şi cheamă la violenţă, cu impunitate, de pe teritoriul său”, a adăugat şeful diplomaţiei cubaneze.

Serviciul de pompieri din Paris a precizat că a primit o alertă în legătură cu un incident la scurt timp după miezul nopţii şi că cele două dispozitive erau stinse înainte de sosirea echipajului.

Incidentul nu a fost revendicat până acum.

Potrivit Ministerului cubanez de Externe cubanez, incidentul a avut loc la ora locală 23.45 cu trei cocteiluri Molotov. Incendiul a fost stins de funcţionari ai misiunii.

Acest incident survine într-o perioadă de tensiuni în Cuba, unde regimul comunist, aflat la putere de mai bine de şase decenii, este contestat în stradă. Un manifestant a fost ucis, iar alţii zeci răniţi. Totodată, sute de persoane au fost arestate.

Aproximativ 20 de ţări, printre care Brazilia, Columbia şi Ecuador, s-au alăturat luni SUA, cerând regimului de la Havana „să respecte drepturile şi libertăţile legal garantate ale poporului cubanez” şi să „elibereze deţinuţii” arestaţi în timpul manifestaţiilor.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite