Video Cu ce s-a ales Vladimir Putin după vizita în Coreea de Nord. Imaginile care ilustrează legătura puternică dintre cei doi dictatori VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Putin și-a luat rămas bun de la „prietenul înflăcărat” Kim Jong Un de la fereastra avionului său prezidențial în timp ce pleca spre Vietnam noaptea trecută, încheind o vizită de stat de două zile în Coreea de Nord, în care cei doi liderii și-au consolidat legăturile dintre națiunile lor, ca să nu mai vorbim de o prietenie personală înfloritoare.

Kim Jong-un l-a primit miercuri pe Vladimir Putin în Coreea de Nord FOTO EPA-EFE

Cei doi au semnat ieri un acord de parteneriat cuprinzător, care anunță o îmbunătățire majoră a relațiilor bilaterale, care acoperă probleme de securitate, comerț, investiții, legături culturale și umanitare - ca să nu mai vorbim de un pact de apărare reciprocă care cere fiecărei țări să ofere celeilalte asistență militară imediată în caz de război.

Un astfel de acord este văzut ca un moment de referință pentru relațiile dintre Rusia și Coreea de Nord, aducând cele două țări mai aproape acum decât oricând de la Războiul Rece.

Dar interacțiunile dintre Putin și Kim în timpul turneului la Phenian au sugerat că propria lor relație personală ar putea fi și mai puternică.

Cei doi dictatori și-au arătat afecțiunea de-a dreptul, împărtășind accese frecvente de râs și îmbrățișări în timp ce se bucurau de deliciile capitalei nord-coreene.

De asemenea, s-au copleșit unul pe altul cu cadouri - Putin a primit o pereche de câini de vânătoare rari și mai multe opere de artă care îl înfățișează, înainte de a-l plimba pe Kim într-o limuzină rusească de lux pe care i-a oferit-o ulterior liderului nord-coreean împreună cu un set de ceai și un pumnalul.

În imagini difuzate de televiziunea de stat, Kim şi Putin pot fi văzuţi privindu-i pe cei doi câini, care sunt legaţi de un gard acoperit cu trandafiri.

Imaginile din presa nord-coreeană îl mai arată pe Kim dându-i morcovi unui cal, în timp ce Putin mângâie animalul pe cap.

Cei doi sunt văzuţi de asemenea dând fiecare câte o tură la volanul unei limuzine de construcţie rusă Aurus, miercuri.

Pungsan sunt câini de vânătoare specifici unei regiuni din nordul ţării comuniste.

Şi fostul preşedinte sud-coreean Moon Jae-in a primit de la Kim Jong Un doi câini din această rasă, în timpul dezgheţului din 2018 din relaţiile intercoreene.

După ce ieri au făcut schimb de cadouri în incinta casei de oaspeți prezidențiale Kumsusan, cei doi despoți au asistat la un concert de gală înainte de a discuta până seara târziu la un pahar de vin roșu.

Putin vrea să creeze o alternativă la NATO

Institutul SUA pentru Studierea Războiului consideră că dictatorul rus Vladimir Putin dorește să creeze o coaliție de țări care au legături istorice calde cu URSS. Probabil ar trebui să devină o alternativă la NATO. ISW susține că, în perioada premergătoare vizitei sale în Asia, liderul de la Kremlin a publicat articole în ziarul de stat vietnamez Nhân Dân și în Rodong Sinmun din Coreea de Nord în care a folosit narațiuni identice.

De exemplu, dictatorul a menționat sprijinul Uniunii Sovietice pentru Vietnam în timpul războiului de acolo, numind-o „luptă eroică împotriva invadatorilor străini”. El a menționat că au trecut deja 30 de ani de la semnarea Tratatului privind Principiile de bază ale relațiilor de prietenie dintre Rusia și Vietnam, a lăudat Hanoiul pentru „politica sa externă independentă” și sprijinul pentru ordinea mondială. A scris același lucru în articolul pentru Coreea de Nord.

„Președintele Federației Ruse a declarat că, la fel ca și Coreea de Nord, Vietnam împărtășește opiniile Rusiei cu privire la formarea unui nou sistem de securitate eurasiatică egală și indivizibilă. Deși Vietnam, ca și cea mai mare parte a Asiei de Sud-Est, nu este de obicei inclus în conceptele politice ruse privind Eurasia”, - au remarcat analiștii.

Un alt scopt al dictatorului este să creeze iluzia că Ucraina este susținută doar de țările occidentale, în timp ce restul lumii este de partea Rusiei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite