Criza imigranţilor din Malaysia: s-au descoperit sute de gropi comune ale victimelor traficanţilor de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de gropi comune au fost descoperite în 28 de tabere din Malaysia, de-a lungul graniţei cu Thailanda, stabilite de traficanţii de persoane, au anunţat duminică autorităţile malaieziene.

Descoperirea terifiantă a 139 de gropi comune, aproape de graniţa cu Thailanda, vine pe fondul crizei naţiunilor din sud-estul Asiei privind miile de imigranţi care se îmbarcă în călătorii periculoase pe mare pentru a scăpa de persecuţii pe motive religioase sau, pur şi simplu, pentru a-şi găsi ceva de lucru, notează CNN.

Potrivit ministerului Internelor din Malaysia, Ahmad Zahid Hamidi, taberele de traficanţi se pare că ar fi operaţionale de cel puţin cinci ani şi au fost abandonate doar atunci când autorităţile l-eau descoperit. Oficialii încă numără cadavrele din mormintele care au fost descoperite în zona Padang Besar, din statul Perlis, Malaysia.

Cu ajutorul Thailandei, vom descoperi din ce în ce mai multe“, a declarat Zahid reporterilor. 

Gropi comune şi în Thailanda

Poliţia thailandeză a raportat în ultimele săptămâni descoperirea de gropi comune şi tabere ale traficanţilor de persoane de partea ei a graniţei, astfel luând naştere o campanie a autorităţilor împotriva traficului de persoane.

Însă această campanie a intensificat criza imigranţilor din Asia de sud-est. Bărcile care transportă imigranţi din Myanmar şi din Bangladesh au ales să se păstreze la distanţă de mal, agravând astfel situaţia refugiaţilor de la bord, care deseori duc lipsă de alimente şi apă.

Mulţi dintre imigranţii surprinşi de această acţiune sunt musulmani Rohingya, o minoritate etnică care fuge de persecuţie, din vestul Myanmar. Există şi imigranţi pe motive economice din Bangladesh, care speră să lucreze în ţări ca Malaysia sau Indonezia, conchide CNN.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite