Criza din Gaza. Cel puțin 22 de palestinieni au murit, după ce armata israeliană a atacat o școală VIDEO

0
Publicat:

Cel puțin 22 de palestinieni au fost uciși, iar alți 100 au fost răniți într-un atac al forțelor israeliene asupra unei școli aflate în centrul Gazei, folosită ca adăpost, a transmis Ministerul Sănătății condus de Hamas, potrivit BBC.

Armata israeliană a atacat o școală în centrul Gazei FOTO Ramadan Abed/Reuters
Armata israeliană a atacat o școală în centrul Gazei FOTO Ramadan Abed/Reuters

Armata israelienă susține că atacul a vizat presupuși teroriști Hamas, care operau din Școala Abu Oraiban, aflată în tabăra de refugiați Nuseirat.

Martorii au declarat pentru BBC că nu erau luptători înarmați acolo și că printre victime se aflau și copii. Acesta este al cincilea atac asupra sau în apropierea școlilor în opt zile.

Mii de oameni se adăposteau la Școala Abu Oraiban, administrată de agenția ONU pentru refugiați palestinieni (Unrwa), când a fost lovită duminică după-amiază.

"Imediat ce a avut loc explozia, pereții camerei s-au prăbușit peste noi. Am văzut un băiețel al cărui picior sângera și un cadavru dezmembrat pe care oamenii îl acopereau cu pături", a declarat o femeie care se adăpostea în școala atacată de forțele israeliene.

Hamas a condamnat atacul israelian ca ceea ce a numit o "extindere a genocidului" împotriva palestinienilor strămutați.

Israelul a lansat o campanie militară împotriva teroriștilor Hamas din Gaza ca răspuns la un atac fără precedent asupra sudului Israelului pe 7 octombrie, în timpul căruia aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise și alte 251 au fost luate ostatice.

Peste 38.660 de oameni au fost uciși în Gaza de atunci, potrivit ministerului sănătății din Gaza, ale cărui cifre nu fac distincție între civili și combatanți.

De asemenea, potrivit ONU, aproximativ 1,9 milioane de persoane, mai exact aproximativ 90% din populația Gazei, au fost forțate să își părăsească locuințele.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite