Critici vehemente după anunţul privind normalizarea relaţiilor între Bahrain şi Israel: „Complice la crime”, o „nouă lovitură” împotriva cauzei palestiniene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO 123 RF
FOTO 123 RF

Iranul a acuzat Bahrainul că de acum este „complice la crimele” Israelului, în timp ce Turcia a denunţat o „nouă lovitură adusă cauzei palestiniene”.

„Conducătorii din Bahrain vor fi de acum complici la crimele regimului sionist, care reprezintă o ameninţare constantă pentru securitatea din regiune şi lumea musulmană”, se arată într-un comunicat al Ministerului iranian al Afacerilor Externe difuzat sâmbătă, a doua zi de la anunţul privind normalizarea relaţiilor între Bahrain şi Israel.

Teheranul a mai acuzat Israelul de „decenii de violenţă, masacre, război, teroare şi baie de sânge în Palestina şi în regiune”, transmite „Le Figaro”, potrivit news.ro.

La rândul ei, Turcia a „condamnat puternic” acordul dintre Bahrain şi Israel. „Este o nouă lovitură pentru eforturile depuse în apărarea cauzei palestiniene şi care va face Israelul mai puternic în practicile sale ilegale faţă de Palestina şi în tentativele de a ocupa permanent teritoriile palestiniene”, a reacţionat vineri seară ministrul turc al Afacerilor Externe Mevlut Cavusoglu, citat de AFP.

Acest acord, a subliniat ministrul turc, este contrar iniţiativei de pace arabă, care cere retragerea completă a statului evreu din teritoriile arabe ocupate din 1967 în schimbul unei normalizări, precum şi din rezoluţiile Organizaţiei de Cooperare Islamică.

Bahrainul a încheiat vineri un acord pentru normalizarea relaţiilor cu Israelul, după modelul Emiratelor Arabe Unite, o mişcare menită să reducă tensiunile din Orientul Mijlociu.

Preşedintele american Donald Trump a făcut anunţul pe Twitter, după ce, potrivit Casei Albe, a discutat la telefon cu regele Bahrainului Hamad bin Isa Al Khalifa şi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat deja luna trecută acordul de normalizare dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite şi a ameninţat că suspendă relaţiile diplomatice cu acest stat din Golf.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite