Cresc tensiunile dintre chinezi şi americani. China a anulat o întâlnire pe teme de securitate cu Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA China Generic EPA EFE

China a anulat o întâlnire pe teme de securitate cu secretarul american al Apărării, Jim Mattis. Întâlnirea era planificată pentru luna octombrie, a declarat un oficial american, duminică, la câteva zile după ce un diplomat chinez a spus că nu există motive de îngrijorare cu privire la tensiunile dintre cele două ţări.

Oficialul, care este implicat în politica statului chinez şi care a vrut să rămână anonim, a declarat pentru Reuters că nu se ştie dacă sau când va fi reprogramată întâlnirea.

Acesta a mai menţionat că nu e clar dacă anularea s-a produs din cauza disputelor dintre Beijing şi Washington pe subiecte ca vânzarea de armament şi activitatea militară din Marea Chinei de Sud sau alte ape din jurul Chinei.

China şi Statele Unite sunt prinse într-un război comercial, ambele state crescând ameninţător unul altuia taxele pe importuri.

„Tensiunea creşte şi asta se poate dovedi periculos pentru ambele părţi,” a relevat oficialul.

Şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, a declarat, vineri, că „nu există motive de panică” privind fricţiunile dintre Beijing şi Washington, dar a avertizat că statul chinez nu va accepta să fie şantajat şi nu va ceda presiunii în ceea ce priveşte comerţul.

Preşedintele american Donald Trump a acuzat China, săptămâna trecută, într-o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, la New York, de amestec în alegerile de la jumătatea mandatului, prevăzute în noiembrie în Statele Unite. Trump nu a adus nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor. Wang a negat, în cadrul aceleiaşi întâlniri, orice implicare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite