Coreea de Sud și SUA au tras 4 rachete după testul balistic al Coreei de Nord

0
0

Coreea de Sud și SUA au lansat 4 rachete sol-sol în direcția Mării Japoniei, după ce a avut loc o serie de lansări de rachete neidentificate dinspre Coreea de Nord.

Coreea de Sud și SUA au tras 4 rachete după testul balistic al Coreei de Nord FOTO EPA EFE
Coreea de Sud și SUA au tras 4 rachete după testul balistic al Coreei de Nord FOTO EPA EFE

Marți, forțele aeriene ale SUA și Coreei de Sud au efectuat un exercițiu cu lovituri de precizie pe insula Jikdo, aflată în vestul Peninsulei Coreene. Cele două state au tras câte două rachete asupra unor ținte simulate, potrivit statului major sud-coreean.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională din SUA, a declarat că e vorba de "a răspunde la provocările Nordului, pentru a ne asigura că ne putem demonstra propriile capacităţi" şi "a ne asigura că avem capacităţile militare pregătite", relatează Agerpres. 

Coreea de Nord și-a intensificat tirurile încă de la începutul acestui an după ce și-a revizuit legislația pentru a face ireversibil statutul de putere nucleară. 

"Nu trebuie să se ajungă la asta. I-am făcut cunoscut clar lui Kim Jong Un că suntem gata să ne aşezăm la masă fără condiţii prealabile", a mai spus John Kirby.

Marți, Phenianul a lansat o nouă rachetă balistică cu rază intermediară care a survolat Japonia. Conducerea de la Tokio a trebuit să își activeze sistemul de avertizare și le-a cerut locuitorilor din anumite zone să se adăpostească. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite