Coreea de Sud a aprobat bugetul pentru înfiinţarea „brigăzii de decapitare“, care vizează conducerea lui Kim Jong-un

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata plănuieşte să cheltuiască bugetul pe echipamente precum „drone sinucigaşe, drone de supraveghere şi aruncătoare de grenade“, relatează The Independent, care citează agenţia de ştiri a Coreei de Sud.

Încă din luna septembrie a acestui an, Coreea de Sud anunţa că plănuieşte să aloce bani pentru înfiinţarea unei „unităţi de decapitare” speciale pentru a răsturna dictatura liderului nord-coreean, Kim Jong-un.

Potrivit Yonhap, agenţia de ştiri a statului de la Sud, săptămâna aceasta a fost aprobat noul buget pentru apărare care însumează aproximativ 262 de milioane de euro. O parte din bani vor merge în formarea „unităţii de decapitare” care a fost anunţată ca răspuns în urma celui de-al şaselea test nuclear al Coreei de Nord.

„Banii vor fi cheltuiţi pentru achiziţionarea de echipamente pentru forţele speciale”, a declarat un oficial din apărare, citat de publicaţia Korea Herald. Acesta a precizat că „echipamentul include drone sinucigaşe, drone de supraveghere şi aruncătoare de grenade”.

Unitatea de 1.000 de oameni are misiunea de a înlătura oficialii cu grad înalt de la conducerea Coreei de Nord în cazul în care se ajunge la conflictul armat. Totuşi, unele rapoarte sugerează că rolul unităţii ar putea include şi raiduri transfrontaliere pe timp de noapte.

Ziarul coreean a relatat că brigata încă nu este pe deplin operaţională şi că nu dispune de avioane specializate care să poată introduce soldaţi pe teritoriul nord-coreean.

În contextul ultimelor teste ale Coreei de Nord, preşedintele Sudului, Moon Jae-in urmează să viziteze China săptămâna viitoare pentru discuţii. Acesta din urmă a declarat în repetate rânduri că speră să rezolve criza din peninsulă prin intermediul unei soluţii diplomatice.

Un reprezentant ONU se află în prezent în Coreea de Nord pentru a discuta „problemele ingrijorătoare de interes comun”.

Totodată, vineri, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov l-a informat pe omologul său american Rex Tillerson că regimul comunist de la Phenian este dispus că discute direct cu administraţia Trump situaţia tensionată dintre Statele Unite şi Coreea de Nord.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite