Coreea de Nord a lansat încă două rachete de croazieră care pot transporta încărcătură nucleară

0
Publicat:

Coreea de Nord a testat două rachete de croazieră strategice, cu rază lungă de acţiune, liderul Kim Jong Un salutând încă o demonstraţie reuşită a capacităţii ţării de lovitură nucleară tactică, a informat joi agenţia oficială de presă KCNA, citată de AFP.

FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Cel mai recent test se înscrie anul acesta într-o serie record de teste de armament care au crescut tensiunile în Peninsula Coreeană şi au sporit temerile că Phenianul ar putea efectua primul său test nuclear după 2017.

Miercuri, liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a supravegheat personal lansările de rachete, care au zburat 2.000 de kilometri deasupra mării, a declarat KCNA.

Sursa a adăugat că proiectilele şi-au atins ţintele vizate, fără a oferi mai multe detalii.

Kim Jong Un şi-a exprimat „marea satisfacţie" în legătură cu testele în cauză care au vizat întărirea eficienţei în luptă a rachetelor "desfăşurate în unităţile Armatei populare coreene pentru funcţionarea armelor nucleare tactice", a relatat KCNA, scrie Agerpres.

Phenianul a declarat săptămâna aceasta că recentele sale teste cu rachete au fost exerciţii „nucleare tactice" menite să simuleze o lovitură asupra Sudului.

Kim Jong Un „a apreciat foarte mult capacităţile mari de reacţie ale forţelor noastre de luptă nucleare", a raportat agenţia nord-coreeană.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri