Coreea de Nord a lansat două rachete balistice. Sora lui Kim Jong Un amenință că va transforma Pacificul într-un „poligon de tragere“

0
Publicat:

Kim Yo-jong dă vina pe escaladarea forțelor americane din regiune, în timp ce șeful partidului de guvernământ din Coreea de Sud cere Seulului să aibă propria forță de descurajare nucleară.

Coreea de Nord a lansat luni două rachete balistice spre Marea Japoniei, la mai puţin de 48 de ore de la ultima lansare, conform unui anunţ făcut de Statul Major Interarme sud-coreean.

„Militarii noştri au detectat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune lansate în această dimineaţă din zonele Sukchon din provincia Pyongan de Sud între orele 07:00-07:11 (22:00-22:11 GMT)”, potrivit sursei citate, informează AFP.

FOTO U.S. Forces Korea
FOTO U.S. Forces Korea

Presa de stat din Coreea de Nord a confirmat tragerea a două proiectile dintr-un lansator de rachete multiplă spre ţinte aflate la 395 km, respectiv, 337 km distanţă.

Ministerul japonez al Apărării a declarat că cele două rachete balistice au atins o altitudine maximă de aproximativ 100 km şi 50 km, parcurgând o distanţă de aproximativ 350-400 km înainte de a cădea în afara zonei economice exclusive a Japoniei, transmite Reuters.

Duminică, Coreea de Nord a confirmat că a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) ca avertisment pentru Washington şi Seul, afirmând că acest exerciţiu "surpriză" a reuşit să demonstreze capacităţile sale de "contraatac nuclear mortal".

Ca răspuns, armata sud-coreeană a declarat că a organizat manevre aeriene comune cu Statele Unite, mobilizând avioane stealth şi cel puţin un bombardier american B-1B.

Tot luni, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a declarat că folosirea Oceanului Pacific ca "poligon de tragere" depinde de Statele Unite, potrivit Reuters.

Într-o declaraţie transmisă KCNA, ea a spus că Phenianul examinează cu atenţie impactul creşterii prezenţei activelor strategice ale SUA în regiune.

"Examinăm cu atenţie influenţa pe care o va exercita asupra securităţii statului nostru. Frecvenţa utilizării de către noi a Pacificului ca poligon de tragere depinde de caracterul acţiunii forţelor americane", a spus ea.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite