Consiliul geografic al statelor turcești a fost stabilit la Tașkent

0
Publicat:

Participanții săi intenționează să studieze impactul schimbărilor climatice asupra mediului natural și social din regiune, să coordoneze cercetările în domeniul geodeziei și cartografiei, să studieze siturile de patrimoniu material și imaterial și să organizeze, de asemenea, olimpiade internaționale de geografie. 

Asia Centrală. Foto: Arhiva Adevărul
Asia Centrală. Foto: Arhiva Adevărul

Șefii societăților geografice din Azerbaidjan, Ungaria, Kazahstan, Kârgâzstan, Turcia și Uzbekistan au semnat la Tașkent un acord privind înființarea Consiliului Geografic al Statelor Turce (GSTS), a transmis marți Agenția Națională de Știri din Uzbekistan.

La Tașkent a fost semnat un acord și a fost elaborată o foaie de parcurs pentru implementarea lucrărilor ulterioare. Consiliul creat permite statelor membre să efectueze cercetări științifice și să împărtășească experiențe”, a declarat agenția Shavkat Sharipov, vicepreședinte al Societății Geografice din Uzbekistan. zicală.

Potrivit acestuia, GSTG intenționează să studieze impactul schimbărilor climatice asupra mediului natural și social din regiune, să coordoneze cercetările în domeniul geodeziei și cartografiei, să studieze siturile de patrimoniu material și imaterial de pe teritoriul statelor turcești și, de asemenea, organizează olimpiade internaționale de geografie.

Șeful Societății Geografice din Uzbekistan, Oybek Norinbaev, a fost ales secretar general al GSTS pentru o perioadă de trei ani. GSTS va avea sediul în Tașkent.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite